Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізький автомобілебудівний завод нарощує виробничі потужності

4 серпня 2021 - 14:31

Сьогодні голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух разом з Народним депутатом України Артемом Кунаєвим та президентом Запорізької торгово-промислової палати Володимиром Шаміловим відвідали підприємство та ознайомились з його виробничим потенціалом. 

Підприємство має дві локації для виробництва своєї продукції - головний завод у Запоріжжі та моторний у Мелітополі. ЗАЗ дає роботу майже двом тисячам мешканців нашого регіону, заключає договори на виробництво автомобілів із закордонними партнерами та експортує вітчизняні авто до Європейського Союзу.

  • В сучасних реаліях доволі складно працювати, але ми оптимістично налаштовані. Постійно розробляємо нові види продукції, розширюємо клієнтську базу та шукаємо своє місце на світовому ринку, - зазначив голова правління ПрАТ "ЗАЗ" Микола Євдокименко.

Наразі потужності підприємства, за словами керівництва заводу, використовуються лише на 15 відсотках. Однак навіть за таких умов за вісім місяців цього року виготовлено понад дві тисячі легкових автівок, а в планах - наблизитися до десяти тисяч та щороку збільшувати виробництво вдвічі. Також підприємство реалізує й унікальні проєкти. Один з них - це виробництво мобільних офісів на базі грузових авто. Такі машини можна застосовувати у якості пересувного поштового відділення, центру адміністративних послуг чи пункту медичної допомоги.

Окремо на підприємстві запустили виробництво автобусів. Завод виготовляє автобуси приміського сполучення, міський та шкільний транспорт. З початку року вже виготовили 60 автобусів. Частина з них пройшла відповідну сертифікацію і пішла на експорт до Європейського Союзу. Вони просторі та зручні, мають кліматконтроль, обладнані для людей з інвалідністю та протиковідними заходами безпеки. В планах ще створити унікальний міський автобус на базі Мерседесу для внутрішнього ринку та розширювати експорт до країн Балканського півострова.

Очільник області, оглянувши підприємство, зазначив, що такі результати говорять про здатність працювати у будь-яких умовах, швидко адаптуватися до змін. Тому єдине побажання -  збільшувати обсяги виробництва в такому ж темпі і навіть  краще.

  • Сьогодні ми побачили, які потужності має завод, які використовує, і які ще можна запустити в роботу. В цілому можна констатувати, що наш автомобілебудівний завод стрімко нарощує виробництво. Крок за кроком підприємство опановує нові технології, виготовляє нові види авто, якість яких відповідає всім європейським стандартам. Тому наше подальше завдання - спільно розвивати підприємство. Адже це в інтересах нашого регіону. Розвиток автомобілебудівної галузі - це нові робочі місця, додана вартість, податки та інвестиції, - зазначив Олександр Старух, коментуючи свій візит на підприємство. 


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 754-го дня війни

Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги: Запорізька область обрала свій талісман

Громада Запорізької області отримала авто та обладнання для надання послуг мешканцям

Закордонні партнери допоможуть удосконалити ЦНАПи у громадах регіону

СБУ спільно з правоохоронцями Латвії знешкодила підпільний кол-центр, який видурював гроші у громадян ЄС

Протидія домашньому насильству: мобільний застосунок для жінок

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

458 ударів по 10-ти населених пунктах завдав ворог впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 753-го дня війни

Міністр охорони здоровʼя України Віктор Ляшко з робочим візитом відвідав Запорізьку область

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

415 ударів по 10-ти населених пунктах завдав ворог впродовж доби.