Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна виконавча влада визначила пріоритети бюджетного фінансування у 2010 році

13 березня 2010 - 12:39

Розгляду цього важливого питання була присвячена робоча нарада, яку провів голова обласної державної адміністрації Олександр Старух.

Незважаючи на відсутність ухваленого Державного бюджету, керівництво обласної влади завчасно визначає основні джерела наповнення місцевих бюджетів та ключові напрямки використання бюджетних коштів.

Основним напрямком бюджетного фінансування було і залишається забезпечення усіх гарантованих державою соціальних виплат.

У 2010 році планується продовжити фінансування заходів з газифікації населених пунктів і, у першу чергу, незавершених об'єктів, що мають 90% готовності.

Також у поточному році буде посилено увагу до проведення системних заходів з енергозбереження у бюджетній сфері. Економія коштів від впровадження енергозберігаючих технологій дасть можливість спрямувати фінансовий ресурс на розвиток та поліпшення матеріально-технічної бази установ, що утримуються за рахунок бюджету.

У поточному році влада повинна в обов'язковому порядку забезпечити фінансування робіт із завершення ремонту та реконструкції обласної дитячої лікарні.

Ще одним пріоритетом бюджетного фінансування має стати остаточне наведення ладу у земельних відносинах. Зокрема, йдеться про завершення кампанії з видачі Державних актів на право власності на землю, а також приведення договорів на оренду землі у відповідність до вимог відповідного Указу Президента України.

У сфері екології та охорони навколишнього природного середовища пріоритетом визначено продовження заходів щодо знищення хімічних засобів захисту рослин (ХЗЗР), сотні тонн яких накопичено за попередні роки на території області.

У межах повноважень виконавча влада області надаватиме допомогу органам місцевого самоврядування з питань будівництва мостових переходів через Дніпро, ремонту та утримання на належному рівні автошляхів місцевого значення.

Глава області дав доручення керівникам місцевих органів влади надати пропозиції щодо пріоритетних напрямків бюджетного фінансування по кожній території Запорізької області.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області