Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

При формуванні бюджетів збережеться наступність пріоритетів

16 березня 2010 - 14:21

Проблеми і пріоритети бюджетного фінансування на 2010 рік та поточна ситуація у регіоні стали центральними темами брифінгу, який провів голова облдержадміністрації Олександр Старух.

Очільник області повідомив, що всім керівникам територій та відповідних управлінь дано доручення розпочати у максимально стислі строки формувати бюджети на поточний рік.

Керівник ОДА наголосив, що основним напрямком бюджетного фінансування у 2010 році залишається забезпечення усіх гарантованих державою соціальних виплат. Також пріоритетними залишаться продовження газифікації населених пунктів, проведення системних заходів з енергозбереження у бюджетній сфері, завершення ремонту та реконструкції обласної дитячої лікарні, наведення ладу у земельних відносинах, знищення непридатних хімічних засобів захисту рослин.

Олександр Старух зазначив, що на сьогодні всі виплати в області проводяться своєчасно. Однак існують затримки виплат з казначейських рахунків  на допомогу безробітним – на суму 6,6 мільйонів гривень, з соціальної допомоги – майже 50 мільйонів.

Очільник регіону переконаний, що в області будуть продовжені роботи з розвитку вітроенергетики, адже ці проекти економічно обґрунтовані та вигідні для територій, а їх реалізація дасть значні надходження в місцеві бюджети та створить нові робочі місця.

Олександр Старух сподівається, що будуть дофінансовані роботи з безоплатної видачі людям актів на володіння земельними ділянками. А також необхідно в області завершити роботу з приведення договорів  оренди на землю до відповідності орендної ставки не менше трьох відсотків.

Керівник ОДА повідомив, що облдержадміністрація виносить на розгляд сесії обласної ради такі пріоритетні для регіону програми як щодо зайнятості населення, розвитку освіти та  запобігання захворюванню на  діабет.

Відповідаючи на запитання журналістів, які стосуються найбільш актуальних проблем регіону, очільник області зазначив, що виконавча влада сьогодні немає правових важелів впливу на цінову ситуацію на споживчому ринку, окрім проведення ярмарків у містах. 

Щодо подальших перспектив розвитку області Олександр Старух вважає, що нинішній рік буде важким, але дуже багато залежатиме від прийняття правильних та ефективних управлінських рішень.

- Про те, що сьогодні ситуація у державі не катастрофічна, свідчать нинішні позитивні результати роботи галузей області, - зазначив  голова облдержадміністрації. – Ми навіть за кризовий рік збільшили фінансові ресурси.

Олександр Старух також навів цікаві факти щодо того, хто і як керував областю за останні роки та яку залишив після себе фінансову ситуацію. За його словами, на початок 2010 року нинішнім керівництвом облдержадміністрації фактично у вісім разів збільшено надходження коштів у загальний фонд та у 25 разів - в обласний бюджет у порівнянні з початком 2005 року.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів