Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Італійські бізнесмени зацікавлені у співпраці з запорізькими підприємствами

17 березня 2010 - 16:38

У Запоріжжі в готелі «Інтурист» пройшла зустріч з представниками Асоціації малого та середнього бізнесу Confapi pmi, Modena (Італія), на якій обговорено інвестиційні проекти Запорізької області.

У заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації, голова Опікунської Ради Агенції регіонального розвитку «Пріоритет» Олександр Сін, начальник управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності ОДА Вадим Міщанин, президент Запорізького обласного союзу промисловців і підприємців (роботодавців) «Потенціал» Петро Ванат, президент Запорізької торгово-промислової палати Володимир Шамілов, президент ANIEM (Національної Асоціації Підприємств Будівництва), президент Confapi pmi, Модена Діно П’ячентіні.

Відкриваючи засідання, Олександр Сін зазначив: «Сьогодні ми вже мали переговори з приводу проекту створення індустріальних зон, промислових парків в Запорізькій області за участю представників італійського бізнесу. І ми почули один одного. Я побачив зацікавленість італійських бізнесменів щодо їхньої участі в цьому проекті. Хочу зразу зазначити, що на цій зустрічі ми не говоримо про контракти, а знайомимось та обговорюємо можливості участі в проекті, щоб  точно розставити акценти».

Петро Ванат підкреслив, що «Потенціал» готовий  супроводжувати проекти   запорізьких бізнесменів при реалізації їх на двосторонній основі, а також при взаємному контакті сприяти знаходженню нових інтересів та нових бізнес-планів, які будуть цікаві для італійських партнерів.

Володимир Шамілов запевнив, що ЗТПП завжди відкрита для співпраці з італійськими бізнесменами, а Палата сприятиме розвитку іноземного бізнесу на запорізькій землі. Він також запросив італійських гостей відвідати виставку будівельних технологій.

Діно П’ячентіні подякував керівництву облдержадміністрації та представникам бізнесу за організацію ділової зустрічі. Він повідомив, що Асоціація малого та середнього бізнесу Confapi pmi, Modena, яка представляє близько 50 000 підприємств Італії та є членом Європейської асоціації малого та середнього бізнесу (UEAPME), сьогодні зацікавлена у співпраці з українськими підприємствами у сфері транспортної та комунальної інфраструктури, енергетики та сільського господарства.

Під час зустрічі відбулася презентація інвестиційних проектів та безпосереднє спілкування представників установ, підприємств та організацій Запорізької області з італійськими бізнесменами.

Свої інвестиційні проекти презентували представники ВАТ «Мотор Січ», ЗАТ «Пологівський олійноекстракційний завод», групи компаній «Рассвет», ДП «Бердянський морський торговий порт», ДП «Міжнародний аеропорт Запоріжжя», Бердянської та Енергодарської міських рад, а також інших підприємств, установ та організацій області.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області