Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Андрій Клюєв відповів на «гострі» запитання запорізьких журналістів

19 березня 2010 - 13:52

Перший віце-прем’єр-міністр України Андрій Клюєв, який приїхав до Запоріжжя з метою представити нового очільника облдержадміністрації, провів прес-конференцію для місцевих засобів масової інформації. Захід відбувся за участю новопризначеного голови ОДА Бориса Петрова та звільненого від виконання своїх обов’язків Олександра Старуха.

Одним з перших питань, яке поставили запорізькі журналісти Першому віце-прем’єр-міністру України Андрію Клюєву, - чи не забагато міністерських портфелів в Уряді держави? Високопосадовець запропонував представникам ЗМІ реально оцінити всю складність економічної ситуації в країні та запевнив, що ці призначення – один з необхідних кроків для того, щоб якнайскоріше вивести Україну з кризи. Крім того, слід врахувати й те, що загальний апарат міністерств планують скоротити більше ніж на 40%.

- Наразі в Україні оперативно формується чітка вертикаль влади, яка працюватиме злагоджено й ефективно, - пояснив Андрій Клюєв.

Також урядовець висловив переконання, що голова облдержадміністрації Борис Петров – справжній професіонал та досвідчений керівник і нова команда заступників, яких він буде рекомендувати на посади, плідно працюватимуть на розвиток Запорізького краю.

Відповів високопосадовець і на запитання, яке сьогодні чи не найбільше цікавить як журналістів, так і керівників місцевої влади – коли нарешті буде затверджено Державний бюджет України. За словами пана Клюєва, наразі доопрацьовуються деякі програми для розвитку соціальної сфери, промисловості, а також тарифної політики. Цю роботу планують завершити в уряді вже у першій декаді квітня.

Щодо газотранспортної політики України вона, за словами урядовця, теж дещо зміниться.

- Бізнес працює тільки там, де йому вигідно, тому ми зацікавлені у тому, щоб створити в Україні сприятливі та безпечні умови транзиту для країн-споживачів блакитного палива, - зазначив Перший віце-прем’єр-міністр України. Через непрагматичну та непослідовну державну політику у питаннях транзиту газу країни ЄС почали шукати нових, більш надійних партнерів.

Однак, на думку урядовця, ситуацію може змінити створення газотранспортного консорціуму, який об’єднає країну-виробника, країну-транзитера з країнами-споживачами. Сьогодні в Уряді належно оцінюють унікальний статус України як держави-транзитера. Це стосується не тільки газу, але й морських портів, залізниці. Тож тепер державна політика на тарифи транзитних послуг бути більш зваженою, а відповідно й ефективною.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів