Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Борис Петров розпочав свої робочі поїздки на підприємства з ВАТ «Укрграфіт»

22 березня 2010 - 16:29

Голова облдержадміністрації Борис Петров побував з робочою поїздкою у ВАТ «Український графіт».

Очільник області зустрівся з керівництвом та трудовим колективом підприємства, цікавився його проблемами та перспективами.

Борис Петров, який 26 років пропрацював на цьому заводі, відверто поділився з колишніми колегами по роботі своїм баченням ситуації в Україні і регіоні та шляхами вирішення найголовніших проблем. Бориса Федоровича, який з 1997 по 2006 рік був головою правління та генеральним директором «Укрграфіту», а чотири роки тому став народним депутатом України, тепло зустріли у цьому колективі.

Говорячи про ситуацію в країні, голова ОДА зазначив, що при колишньому уряді сума боргів збільшилася в сім разів, а за період кризи Україна втратила 16-18 відсотків, наша область – 30 відсотків свого потенціалу. За його словами, у бюджетній сфері сьогодні фінансується тільки зарплата.

Серед позитивних моментів у країні очільник області виділив те, що створена єдина команда в Адміністрації Президента України та уряді, через два-три місяці буде така ж команда і у Верховній Раді. Але «потрібна жорстка вертикаль влади. Іншого шляху немає», вважає він.

Генеральний директор ВАТ «Укрграфіт» Сергій Кутузов розповів про проблеми, здобутки та перспективи трудового колективу. Сьогодні цьому підприємству потрібна серйозна реконструкція, що потребує дуже великих коштів. «Якщо на «Укрграфіті» будуть передумови стабільного майбутнього, тоді можна складати програми розвитку та вкладати великі гроші, - підкреслив Борис Петров. - А якщо цього не зробити, то через п’ять-шість років це підприємство просто не зможе конкурувати на ринку».

Під час зустрічі заводчани нічого не просили у нового керівника регіону. У своїх запитаннях вони  цікавилися загальною ситуацією в країні та області, а також намірами нової влади допомагати вирішувати їхні проблеми.

- Я хотів звірити час з цим колективом. Я прийшов у рідну сім’ю, подивився в очі людей, з якими багато років пропрацював, - поділився своїми враженнями Борис Петров. – Для мене це дуже важливо. Мета проста – побувати у своїй сім’ї та отримати підтримку.

Розпочавши свої робочі поїздки з відвідання ВАТ «Укрграфіт», у найближчі два тижні очільник області має намір побувати на найбільших підприємствах регіону.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів