Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Закупівлі за державні кошти: підсумки 2009

24 березня 2010 - 10:11

В облдержадміністрації відбулося засідання міжвідомчої робочої групи з перевірки додержання законодавства у сфері державних закупівель за підсумками 2009 року.

Учасники заходу обговорили результати перевірок, проведених Контрольно-ревізійним управлінням щодо додержання законодавства при здійсненні державних закупівель, а також причини відмови Головного управління державного казначейства у Запорізькій області у реєстрації зобов’язань.

За даними Головного управління держказначейства у Запорізькій області, суттєво скоротилася кількість відмов у реєстрації зобов’язань, наданих розпорядникам та одержувачам бюджетних коштів, - з 93-х у 2008 році до 15 у 2009, що у вартісному виразі складає 53,2 млн. грн.. Причиною відмов було неподання або подання неповного пакету підтверджувальних документів щодо проведення процедур закупівель.

За підсумками 2009 року кількість процедур закупівель товарів, робіт і послуг за державні кошти зменшилася на 37,8% у порівнянні з 2008 роком. При цьому загальна сума коштів за договорами у 2009 році  була на 70,9 % менша, ніж за 2008 рік. Слід зазначити, що частка застосування неконкурентної процедури закупівлі в одного учасника становила 2,8% від загальної кількості торгів у 2009 році проти 17%  -  у 2008.

У зв’язку зі зменшенням середньої кількості тендерних пропозицій Головному управлінню економіки облдержадміністрації було доручено проаналізувати кількість тендерних пропозицій, що подавалися у 2008 та 2009 роках учасниками торгів у розрізі головних розпорядників коштів, та надати інформацію до управління Служби безпеки України в Запорізькій області та Контрольно-ревізійного управління в Запорізькій області для відповідного реагування.

В результаті проведення контрольних заходів Контрольно-ревізійним управлінням в Запорізькій області у 2009 році виявлено порушення вимог тендерного законодавства на загальну суму  252,5 млн.грн., що на 76,2 млн.грн. більше  аналогічного показника 2008 року.

Оперативний моніторинг закупівель на стадіях розкриття та оцінки пропозицій дозволив попередити зайве витрачання державних коштів на суму понад 556 млн.грн. Крім того, контрольними заходами виявлено перевитрату державних коштів на суму майже 2,1 млн.грн. внаслідок закупівлі товарів та послуг за цінами, що перевищують середньоринкові.

Пріоритетним напрямком роботи Контрольно-ревізійного управління на 2010 рік визначено моніторинг державних закупівель на стадіях розкриття та оцінки тендерних пропозицій.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят