Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Вперше на запорізькій Хортиці показали лазерне шоу

23 серпня 2021 - 23:45

У рамках святкування 30-ї річниці Незалежності України у Запоріжжі на острові Хортиця за участі керівництва облдержадміністрації, депутатів Верховної Ради України та Європарламенту відбулось видовищне лазерне шоу.

Глядачі мали змогу з даху музею Запорізького козацтва дивитися на виставу, що проектувалась на схилі Кургану Єдності. Покрівлю музею вперше після тривалої реконструкції використали як оглядовий майданчик.

На тестову демонстрацію світлової видовищної вистави прибули не тільки керівники області, але й іноземні гості. Депутати Європарламенту Майкл Гахлер (Німеччина), Андрюс Кубилюс, Петрас Аустревичюс та Юозас Олекас (Литва) прибули у Україну для участі  в установчому саміті Кримської платформи та поглиблення знань про децентрализацію в Україні.

У супроводі народного депутата України, співголови комітету парламентської ассоціації Україна-ЄС Вадима Галайчука євродепутати прибули на легендарну Хортицю, ознайомились з новими туристичними локаціями, а також переглянули лазерно-проекційне шоу.

Зстрічаючи поважну делегацію, Олександр Старух коротко повідомив гостям про хід будівельних робіт на Хортиці, що здійснюються в рамках програми Президента України “Велика реставрація”. Він зазначив, що після завершення реконструкції територія навколо Музею запорізького козацтва стане справжнім туристичним магнітом, адже буде здатна дивувати запоріжців і гостей нашого краю цікавинками і видовищними об'єктами не лише вдень, але й вночі.

Як зазначив директор національного заповідника “Хортиця” Максим Остапенко, лазерне шоу біля Кургану Єдності офіційно презентують 14 жовтня на День козацтва, після завершення усіх будівельних робіт навколо Музею козацтва. Після цього воно почне працювати на постійній основі у щоденному режимі. Поки ж “Велике будівництво” на Хортиці триває. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю


Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області