Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Карантин продовжено до 1 жовтня: запоріжці мають дотримуватись всіх обмежень

26 серпня 2021 - 12:45

На цьому наголосив голова облдержадміністрації під час чергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Запорізької області.

-  На сьогодні країна знаходить у «зеленій» зоні, проте показники захворювання на COVID мають тенденцію до зростання. Найближчим часом не виключається нова хвиля захворювання. Тому особливо важливо дотримуватись всіх обмежень карантину та робити вакцинацію. Лише так можна уникнути нового локдауну, та, відповідно, економічного спаду, - наголосив Олександр Старух.

Як повідомив заступник директора ДУ «Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Олександр Мащак, існує тенденція до зростання кількості захворілих. Так, коефіцієнт виявлення коронавірусу у Запорізькій області на сьогодні становить понад 5%, в цілому ж по країні – 3,5%. За добу найбільша кількість захворювань зафіксовано саме у Києві, Одеській та Запорізькій областях. За минулу добу в області зареєстровано 52 нові випадки захворювання.  

Як розповів керівник Департаменту охорони здоров’я Олексій Кулинич, медичні заклади регіону вже готуються до збільшення надходження пацієнтів, хворих на ковід. На сьогодні продовжує лікуватись 1122 хворих. Госпіталізовано 159 осіб, лікується вдома 963 хворих. За рахунок субвенції планується придбати понад 800 кисневих концентраторів та передати обладнання на первинну ланку. На сьогодні рівень забезпечення лікарень медичним киснем становить 97,337%. 

  • Лікарні регіону мають бути забезпечені киснем на 100%. Це єдина цифра, яку ми можемо прийняти. Необхідно забезпечити максимальну готовність медичних закладів до можливої нової хвилі хвороби, - зауважив Олександр Старух.

Також очільник регіону окремо зупинився на темпах вакцинації у Запорізькій області. 

  • Осінь та зростання респіраторних захворювань вже не за горами. Рівень вакцинації населення дещо знизився після свят. Необхідно надолужити відставання, особливо серед педагогів та працівників закладів освіти, а також працівників транспорту, сфери торгівлі та обслуговування, - наголосив Олександр Старух.  

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю 


Читайте також

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області