Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжжя попрощалося з бійцем, що загинув від кулі снайпера

30 серпня 2021 - 13:42

Сьогодні о 10.30 на Майдані Героїв відбулось прощання зі старшим солдатом 74-го окремого розвідувального батальйону Андрієм Вискребцем, який 27 серпня загинув на Донбасі від пострілу ворожого снайпера.

Захід пройшов за участі військового командування, керівництва облдержадміністрації та обласної ради, військових, представників громадськості, рідних та близьких загиблого воїна.

Андрій Вискребець навчався у Запорізькому будівельному технікумі, працював за фахом, а у 2015 був мобілізований до Збройних сил України. Проходив службу у 26-й артилерійській бригаді. Після закінчення терміну мобілізації, небайдужий до долі рідного краю хлопець уклав військовий контракт та продовжив військову службу у 55-й окремій артилерійській бригаді «Запорізька Січ». Виконуючи бойові завдання на сході України, був старшим навідником. З 2019 року проходив службу за контрактом у 74-му окремому розвідувальному батальйоні на посаді оператора протитанкового взводу вогневої підтримки.

27 серпня Андрій Вискребець загинув від підступного постріла ворожого снайпера під час виконання бойового завдання в районі селища Славне Донецької області. У нього залишилась дружина і двоє діточок.

Присутні на жалобній церемонії пом’янули загиблого воїна хвилиною мовчання. На його честь військовий оркестр виконав гімн України. Проводжаючи в останню путь героя, теплі слова про нього сказали командири і бойові побратими. Вони попрохали вибачення у рідних загиблого, що не змогли зберегти його життя, та пообіцяли продовжувати звитяжну службу із захисту мирного неба над Україною.

Спілкуючись з родиною загиблого, голова облдержадміністрації Олександр Старух висловив глибокий сум з приводу непоправної втрати.

Жодними словами не можна втамувати ваш біль. Але ця втрата спонукатиме владу до більш активної роботи з підвищення обороноздатності нашої держави, - сказав очільник області.

Вічна пам'ять і слава герою. Вічна пам'ять усім бійцям, які віддали своє життя за свободу та незалежність української землі.


 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей