Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізьку область відвідала новопризначена консулка Федеративної Республіки Німеччина

30 серпня 2021 - 15:20

Сьогодні голова обласної державної адміністрації Олександр Старух провів робочу зустріч з новопризначеною генеральною консулкою  Федеративної Республіки Німеччина у Донецьку (офіс м. Дніпро) Танею І. Байєр.

Керівник області привітав пані Байєр з призначенням на високу посаду та висловив сподівання, що нова людина дасть новий поштовх у плідному співробітництві, адже Німеччина залишається важливим партнером Запорізької області.

Також Олександр Старух коротко поінформував високу гостю про історію співробітництва Запорізької області з урядовими установами Німеччини та про динаміку економічних стосунків:

  • За перші півроку обсяг експорту продукції Запорізьких підприємств до Німеччини зріс на 30%. Область широко залучає технічну допомогу від уряду Німеччини. Зокрема, Український фонд соціальних інвестицій за підтримки державних установ Німеччини реалізував 11 мікропроєктів: будівництво та реконструкцію 5 житлових приміщень, 3 дитячих садків та багато іншого, - відзначив очільник області.

У відповідь пані Таня І. Байєр зазначила, що відвідання Запорізької області стало першим робочим візитом на новій посаді, що свідчить про важливість роботи консульства з органами влади Запорізької області. Гостя  поцікавилася просуванням вакцинальної кампанії у нашому регіоні та  розповіла про особливості масової імунізації у Німеччині,  а також запропонувала області допомогу. 

  • Близько місяця тому у Німеччині була започаткована вакцинація населення, починаючи з 12 років. Таким чином наш уряд намагається забезпечити нормальний старт нового навчального року. Станом на сьогодні у Німеччині провакцинована більша половина дорослого населення і спостерігається надлишок вакцин, які не знаходять свого застосування. Тому, за необхідності, Запорізька область може отримати необхідний обсяг вакцини, - зазначила пані Генеральний консул. 

Також сторони обговорили перспективи інвестування в економіку області з боку німецького бізнесу. Олександр Старух цікавився у гості про те, яку саме підтримку від держави хочуть мати німецькі бізнесмени та які перепони існують на шляху до інвестування в економіку Запорізької області.

Наостанок голова облдержадміністрації висловив сподівання на плідне співробітництво між консульством Федеративної Республіки Німеччина з виконавчою владою Запорізької області.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність