Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі підприємства знизили заборгованість по зарплатні на 11 відсотків

2 вересня 2021 - 16:20

Сьогодні під керівництвом голови Запорізької облдержадміністрації Олександра Старуха відбулося чергове засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати та соціальних виплат, дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці та легалізації заробітної плати.

До роботи комісії долучилися представники структурних підрозділів ОДА, територіальних відділень центральних органів виконавчої влади, організацій роботодавців та профспілок.

Як зазначив на початку засідання Олександр Старух, підприємства області стали активніше вирішувати питання погашення заборгованості із заробітної плати. Так, за липень 2021 року організації всіх форм власності зменшили свої борги по виплаті зарплати на 13 млн грн або на 11,8 %. Станом на кінець літа заборгованість стала дорівнювати 96,4 млн грн.

За інформацією Департаменту соціального захисту населення, із загальної суми боргу  52, 5 млн припадає на підприємства державного сектору економіки, що знаходяться у підпорядкуванні центральних органів виконавчої влади. Однак, і вони поступово виплачують борги. Зокрема, у серпні 2021 року Бердянський морський торговельний порт повністю погасив борг у сумі 3,6 млн грн.

На 6 млн грн зменшилися борги приватних підприємств. На сьогодні вони становлять 31,4 млн грн. Найбільшим боржником у цій групі залишається Класичний приватний університет.

На підприємствах комунальної форми власності борги зменшилися на 30% та становлять 12,7 млн грн. Так, у липні повністю ліквідовано борг КП «Бердянськводоканал» і зменшено заборгованість КП «Облводоканал».

Також в ході засідання комісії заслухали представників Національної поліції у Запорізькій області, Держпраці, керівників райдержадміністрацій, громад та підприємств-боржників.

Підбиваючи підсумки роботи колегіального органу, очільник регіону вкотре наголосив на необхідності повної ліквідації заборгованості на підприємствах та своєчасної виплати заробітної плати в подальшому.

  • Потрібно максимально докласти зусиль та погасити борги по заробітним платам. Люди не повинні страждати та мають вчасно і в повному обсязі отримувати чесно зароблені гроші. Особливу увагу прошу звернути на погашення заборгованості в бюджетній сфері, у тому числі, медичним працівникам. Крім того, керівникам територій треба звернути особливу увагу на підприємства, де за інформацією податкової, навмисно зменшують розмір зарплатні, - наголосив наприкінці засідання Олександр Старух.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров