Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На підтримку місцевих товаровиробників у Запоріжжі пройшов масштабний фестиваль-ярмарок «MADE IN ZP»

6 вересня 2021 - 17:06

4-5 вересня у Центральному парку культури та відпочинку «Дубовий Гай» відбувся масштабний регіональний фестиваль запорізьких брендів «MADE IN ZAPORIZHZHIA (MADE IN ZP)». 

В області захід такого масштабу, направлений виключно на підтримку запорізьких товаровиробників, проводився вперше. Його організація здобула всебічну підтримку органів владних повноважень, та особливо тепло ідея такого фестивалю була прийнята підприємцями регіону, адже це унікальна можливість як для відомих брендів, так і невеликих крафтових виробників представити свою продукцію, налагодити співпрацю з іншими підприємцями, знайти нових покупців, лояльних до продукції Запорізького краю.

Організатори заходу – Запорізька обласна державна адміністрація, Запорізька обласна рада та Державна організація «Регіональний фонд підтримки підприємництва в Запорізькій області», партнери – ГО «Бізнес-Союз «Порада», Центральний парк культури та відпочинку «Дубовий Гай», ГО «Платформа спільних дій» та інші.

Головною умовою для участі у фестивалі виробників товарів і послуг була їх обов’язкова реєстрація на території Запорізької області.

Під час фестивалю було представлено 5 локацій: «виставкова зона», «маркет зона», «фуд корт», «зона розваг» та «діалоги з бізнесом», де мешканці та гості міста мали змогу скуштувати місцеву продукцію, поспілкуватися з її безпосередніми виробниками та купити найрізноманітніші смаколики за цінами «від виробника», у тому числі крафтові сири, мед та вироби з нього, авторське вино, хлібобулочні та кондитерські вироби, запашна кава, духмяний чай та навіть равлики. Загалом на заході було представлено близько 50 торгових марок, серед яких «Урожай», «Хлібодар», «Добра хата», «Веселівський молокозавод», «Вільнянський молокозавод», «Джерело життя», «Гранік», «Cvit Kvit», «Zapalnichka», «Pyromida», «Пряничная Пряна», «Zap.Ravlik», «Arty», «Gulfstream», «Famberry», «Теплостар», «Укрфаворит», «TopMedical», «BeGenius», «Palmira» та багато інших.

Свою культурно-розважальну програму на фестивалі презентували музичні та розважальні колективи Запорізької обласної філармонії та Запорізького академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. В.Г. Магара.

Ще одним приємним бонусом стало проведення у рамках цього фестивалю урочистого нагородження найкращих представників бізнесових кіл регіону з нагоди Дня підприємця, що цьогоріч святкується по всій Україні 5 вересня, під час якого заступник голови облдержадміністрації Руслан Шиханов відзначив низку представників малого та середнього бізнесу.

  • У цьому році для святкування ми обрали новий формат – проведення фестивалю запорізьких брендів. Це надає змогу не лише відзначити кращих представників бізнесових кіл регіону, а й особисто познайомити з ними та їх продукцією мешканців та гостей області. Впевнений, що ми започаткуємо нову традицію святкування Дня підприємця в області, – зазначив Руслан Шиханов.

В рамках святкування представників Запорізької бізнес-спільноти також привітали та відзначили перший заступник голови обласної ради Людмила Любім, заступник начальника Головного управління Державної податкової служби у Запорізькій області Олена Щедровська, віце-президент Запорізької торгово-промислової палати Андрій Куц, заступник голови Запорізької обласної федерації роботодавців Альона Гавриленко, голова правління громадської організації «Бізнес-Союз «Порада» Олена Єрьоменко.

Довідково: на реалізацію заходу щодо організації та проведення фестивалю-ярмарку місцевих товаровиробників, передбаченого Комплексною програмою розвитку малого і середнього підприємництва в Запорізькій області на 2021-2023 роки (затверджена рішенням обласної ради від 18.03.2021 № 142), з обласного бюджету спрямовано 150,0 тис. грн.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»