Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада тримає на контролі питання техногенно-екологічної безпеки території

9 вересня 2021 - 13:29

Під головуванням  Міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова  відбулося засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. До участі в роботі комісії приєдналися керівниця апарату ОДА Зінаїда Бойко, заступники голови облдержадміністрації Руслан Шиханов та Едуард Брутман, керівники структурних підрозділів ОДА.

Учасники комісії обговорили питання поводження з небезпечними відходами, у тому числі, непридатними до використання та забороненими до застосування хімічними засобами захисту рослин.  Олексій Чернишов наголосив на важливості цієї проблеми в усіх регіонах України. Додатково учасники селекторної наради приділили увагу питанням готовності органів виконавчої влади до дій в умовах виникнення надзвичайних ситуацій та об'єктах критичної інфраструктури, зокрема, забезпечення сталої роботи транспортної інфраструктури та паливно-енергетичного комплексу.

Окремо у ході засідання комісія розглянула перебіг підготовки територій до нового опалювального сезону. По всій Україні ведуться роботи з підготовки доріг державного значення, котелень та транспортної інфраструктури до погіршення погодних умов, а також до зими готують об’єкти житлово-комунального господарства та соціальної сфери.

Нагадаємо, що у Запорізькій області підготовка до зими йде за графіком. За інформацією від територій області та профільних департаментів, до зими готові 82% об’єктів житлового господарства, 80% котелень, 82% закладів освіти, 89% дитсадків та майже 83% медзакладів.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

 

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області