Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підняття тарифів на тепло для населення недопустиме

9 вересня 2021 - 19:18

Сьогодні голова Запорізької ОДА Олександр Старух та міський голова Запоріжжя Володимир Буряк обговорили з Міністром розвитку громад та територій Олексієм Чернишовим стан підготовки до нового опалювального сезону, механізми врегулювання заборгованості підприємств ТКЕ та підтримки держави у цьому процесі.

Як наголосив очільник Мінрегіону під час спілкування з керівником Запорізької області та міським головою, тарифи на опалення для населення не мають зростати.  Це спільне завдання, яке стоїть перед центральною та місцевою владами.

У новому опалювальному сезоні тарифи на тепло встановлюються органами місцевого самоврядування і їх необґрунтоване зростання неприпустиме.

Однак, зважаючи на складну економічну ситуацію та карантинні обмеження, викликані пандемією, які значно зменшили спроможність українських родин оплачувати рахунки, держава гарантує підтримку всім і кожному, хто цього потребуватиме.

Зазначимо, що Президент України Володимир Зеленський нещодавно підписав Закон «Про заходи, спрямовані на подолання кризових явищ та забезпечення фінансової стабільності на ринку природного газу», який набрав чинності 29 серпня 2021 року. Закон прийнято з метою врегулювання ситуації з боргами ТКЕ перед НАК «Нафтогаз України».

Міністр Олексій Чернишов підкреслив також, що не менш важливим питанням є вчасний початок опалювального сезону. Стан підготовки будівель, об’єктів водопостачання та водопровідно-каналізаційного господарства до старту опалювального сезону по країні  складає понад 80%. Щодо Запоріжжя — тут готові 82,7% будинків та 80,1% об’єктів теплопостачання.



Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області