Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області пройшов етнофестиваль «Легенди степу»

13 вересня 2021 - 16:43

Цими вихідними на горі Оба-Таш, поблизу с. Салтичія Чернігівської селищної ради Бердянського району відбувся ІІ відкритий етнофестиваль степового спадку «Легенди степу». Привітати учасників фестивалю завітали керівниця апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко та директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислав Мороко.

Про початок фестивалю всі околиці сповістив сурм бойового рога та бій барабанів, а перед гостями постали скіфські боги, яким поклонялися прадавні народи. Ведучі заходу повели глядачів сторінками сивої давнини, розповіли, що височина гори Оба-Таш - одна з найстаріших височин на землі з хребта Аланских гір, згадки про яких є ще у стародавнього картографа Птолемея. За даними науково-географічних видань, вік порід цієї гори сягає майже 3 млрд років. Ці скелі старіші за Гімалайські гори, Альпи та Кордильєри. Ці камені пам'ятають перших живих організмів, мамонтів, перших людей, які ступили на ці землі.

Фестивальний день був насичений виступами етно-гуртів, фольклорних колективів, окремих вокалістів та хореографічних колективів. На території розмістили локації на різний смак і вподобання: виставки, ярмарки майстрів народного мистецтва, фотозони, фудзона, літературна зона, креативні локації і майстер-класи.

Етнофестиваль  «Легенди степу»  тривав до пізньої ночі, а гості свята отримали потужний заряд енергії, яку впродовж тисячоліть вбирала в себе гора Оба-Таш.


Довідково.

Етнофестиваль засновано Чернігівською селищною радою Бердянського району Запорізької області, Департаментом культури, туризму, національностей та релігій Запорізької обласної державної адміністрації і комунальною установою «Обласний методичний центр культури і мистецтва» Запорізької обласної ради.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу