Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область доєдналася до європейського зеленого курсу

14 вересня 2021 - 13:52

Сьогодні у виставковому центрі «Козак-Палац» відкрився V Міжнародний екологічний форум «Еко Форум – 2021». Традиційно «Еко Форум» пропонує до обговорення актуальні теми екологічного спрямування. Цього року головною темою дискусій стала практика впровадження локальних ініціатив у контексті Європейського зеленого курсу. Відкриваючи поважне зібрання, перший заступник Запорізької обласної державної адміністрації Володимир Шустов зазначив, що Запорізька область входить  до найбільш техногенно навантажених регіонів України і що екологічні проблеми зачіпають життєві інтереси кожного жителя області.

  • Незважаючи на тенденцію до зменшення, Запорізька область посідає 3 місце у країні за викидами речовин у атмосферне повітря та 4 - з утворення відходів. Окремим важливим питанням є адаптація до змін клімату. Проведення спеціалізованого міжнародного Запорізького екологічного форуму «Еко Форум – 21» сприятиме пошуку методів та заходів у вирішенні болючих екологічних питань шляхом обміну досвідом, презентаціям кращих практик ефективного використання природних ресурсів, - сказав Володимир Шустов.

Посадовець акцентував увагу учасників форуму на тому, що ставлення до природи є ознакою культурного рівня людини і що влада, суспільство та  підприємці повинні співпрацювати над спільною метою – розвитком Запорізького регіону.  

 

Довідково.

««Еко Форум – 2021»: про Європейський зелений курс і екологічні ініціативи для кожного» триватиме з 14 по 16 вересня у ВЦ «Козак-Палац». Організували форум: Запорізька міська рада; Запорізька торгово-промислова палата за підтримки Міністерства  захисту довкілля та природних ресурсів України, Міністерства освіти і науки України, Комітету підприємців з питань природокористування та охорони довкілля при ТПП, ЗОСПП(Р) «Потенціал».

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність