Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У громадах Запорізької області реалізовуватимуть грантову програму на підтримку створення нових підприємств

15 вересня 2021 - 12:59

Сьогодні в облдержадміністрації відбулася презентація програми на підтримку молодих підприємців у Приазов’ї, що реалізується в рамках проєкту «Сприяння економічній активності вразливих груп населення, включаючи внутрішньо переміщених осіб (ВПО), в регіонах Азовського моря».

Презентувати нову ініціативу до обласної державної адміністрації завітали директор проєкту GIZ Давід Фюхтйоханн та національний координатор проєктів Міжнародної організації праці Георгій Морозов. Зустрічали поважних гостей заступник голови Запорізької ОДА Руслан Шиханов та начальник Управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації Артур Бойко. 

  • Перш за все, я від імені всіх мешканців Запорізької області хочу подякувати Міжнародній організації праці, німецькій федеральній компанії GIZ за увагу до Запорізького краю. GIZ ми без перебільшення можемо назвати вже давнім та  надійним партнером, який реалізував низку соціальних та інфраструктурних проєктів в області. Впевнені, ця співпраця буде тільки поглиблюватись, - привітав гостей Руслан Шиханов.

  • На сьогоднішній день ми чітко і в повній мірі розуміємо, що внутрішнє переміщення є одним з основних і найбільш тривалих наслідків збройного конфлікту і залишається однією з найгостріших для сучасної України. Люди не за власним бажанням залишають свої домівки та змушені обирати інші регіони як місце «розбудови» свого нового життя. Тож наша головна мета – зробити все, аби наш регіон став гідною домівкою для них, допомогти звикнути до нових реалій і створити взаємну дружню атмосферу як для внутрішньо переміщених осіб, так і для приймаючих громад, - зазначив під час спілкування з представниками міжнародних організацій заступник голови ОДА.

Директор проєкту GIZ Давід Фюхтйоханн, вітаючи учасників презентації, повідомив, що їх організація завжди готова підтримати місцеве населення, зокрема, вразливі групи, в регіоні Азовського моря. Тому разом з Міжнародною організацією праці через  проєкт «Сприяння покращенню економічного становища вразливих груп населення в регіоні Азовського моря» готові реалізовувати серію тренінгів для громадян, які бажають вдосконалювати свої підприємницькі навички через навчання та виробничу практику.

  • Учасники тренінгів дізнаються, як розробити власну ідею та розпочати бізнес. Одна з головних задач проєкту - це підтримка малого та мікробізнесу, бо саме ці підприємці є опорою економіки і стимулюють її розвиток, створюють нові робочі місця. Проєкт орієнтований на мешканців Бердянського, Мелітопольського та Пологівського районів, - зазначив Давід Фюхтйоханн. 

Крім того, учасники проєкту зможуть взяти участь у конкурсі міні-грантів, щоб отримати стартові кошти на свої бізнес-ідеї. Навчання спочатку зможе пройти близько 400 осіб. Проєкт відкритий для всіх бажаючих, але в першу чергу до участі запрошуються вразливі категорії осіб: внутрішньо переміщені особи, безробітні, молодь, жінки.

Більш детально про конкурс міні-грантів на підтримку створення нових підприємств у Приазов’ї розповів національний координатор проєктів Міжнародної організації праці Георгій Морозов. 

  • Наша грантова програма складатиметься з трьох етапів. Спочатку учасники дізнаються, як скласти бізнес-план, як скласти маркетинговий план, як планувати ресурси та працювати з персоналом. Потім їм буде запропоновано підготувати власний бізнес-проєкт, а на фінальному етапі ми проведемо конкурс серед цих ідей. Автори 100 найуспішніших бізнес-планів отримають грошову підтримку на відкриття власної справи. Розмір гранту – 2500 євро, - зазначив Георгій Морозов.

Тренінги проходитимуть в декілька етапів у Мелітополі, Токмаку, Бердянську та Мелітополі. Прийом заявок вже розпочато. Більш детальна інформація про конкурс та грантова програма є за посиланням або на сторінці громадської організації “ГУРТ”.  

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Голова ЗОДА Іван Федоров презентував проєкти розвитку регіону міжнародним партнерам

Муніципалітет Брюсселю допоможе закладам охорони здоров’я Запоріжжя

Військові медики та громади Запорізької області отримали автівки швидкої допомоги

Іван Федоров зустрівся з представниками Агенцій ООН в Україні

Закордонні партнери допоможуть удосконалити ЦНАПи у громадах регіону

Громада Запорізької області отримала авто та обладнання для надання послуг мешканцям

Представників громад регіону навчають програмам відновлення міст та інфраструктури

Вільні вакансії: Кого шукають запорізькі роботодавці

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

348 ударів по 14-ти населених пунктах завдав ворог впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 754-го дня війни

Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги: Запорізька область обрала свій талісман