Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ефективна організація вакцинації освітян - завдання номер один для районних державних адміністрацій

15 вересня 2021 - 17:17

На цьому акцентував увагу керівників районів голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух під час селекторної наради. Очільник регіону вкотре зауважив, що організація ефективної роботи мобільних бригад і їх комунікація зі школами - це першочергове завдання голів райдержадміністрацій.

  • Ситуація критична. Без сумнівів, усю Україну очікує перехід у «жовту» зону. Разом з тим, ми маємо невисокі показники вакцинації освітян і ризикуємо, що наші дитсадки та школи зачинять при посиленні карантину. Це рішення Уряду і обговоренню воно не підлягає, - звернувся до присутніх на нараді Олександр Старух.

Очільник області повідомив головам райдержадміністрацій, що за Постановою КМУ № 1236 у разі введення «жовтої» зони в країні освітні заклади, де не буде щеплено більше 80% працівників, – підуть працювати дистанційно.

  • Ми всі розуміємо, до чого призведе нинішня ситуація. Школи зачинять, і запоріжцям доведеться думати, з ким залишити дитину вдома, щоб піти працювати, - додав посадовець.

За словами координаторки з вакцинації обласного лабораторного центру Марини Колерової, у районах не всі пункти щеплень працюють щоденно та повний робочий день. Тому керівникам територій варто більш ефективно організувати роботу центрів вакцинації в громадах, аби кожен міг в будь-який зручний час прийти до медзакладу та зробити щеплення.  Особливу увагу слід приділити організації імунізації освітян: скласти графіки виїздів мобільних бригад та ефективно розташувати локації для таких виїзних вакцинацій.

Станом на сьогодні з понад тисячі освітніх закладів повністю готові  до роботи в «жовтій» зоні 10 установ Бердянського району, 7 – Василівського, 42 – Запорізького, 71 – Мелітопольського, 27 – Пологівського. Натомість, з освітніх закладів обласного підпорядкування (шкіл-інтернатів) вакцинацію пройшли майже 90 відсотків працівників. Також всі вищі навчальні заклади мають чіткі графіки вакцинації та очікують в найближчі дні на приїзд мобільних бригад.

  • У нас часу більше не має. Держава пішла на зустріч регіонам та дала ще тиждень на те, щоб освітяни пройшли імунізацію. Також дозволено мати хоча б одну дозу.  Ми вже до понеділка маємо забезпечити у наших освітніх закладах 80 і більше відсотків захищених працівників. Це завдання номер один, -  наголосив Олександр Старух.  

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?