Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

День громад: у Запорізькій області до прийняття хворих на ковід готові 11 лікарень

22 вересня 2021 - 16:06

Про це стало відомо на “Дні громад”, що пройшов сьогодні в онлайн-форматі під керівництвом голови Запорізької ОДА Олександра Старуха.

Під час заходу було озвучено, що за інформацією Міністерства охорони здоров’я захворюваність на ковід протягом тижня зросла на 68%, а госпіталізація у 1,5  рази. Ці факти призвели до прийняття Державною комісією ТЕБ та НС рішення про введення «жовтої» зони епіднебезпеки та нових карантинних обмежень. Щоб не зупиняти економічний та освітній процеси за рішенням Державної комісії ТЕБ та НС працювати зможуть ті заклади, де вакциновано хоча б однією дозою 80% працівників.

  • Держава дала кожному змогу щепитися безкоштовно. Тільки вибір громадян, їх відповідальне ставлення до вакцинації, стануть гарантією того, що вони працюватимуть у звичному режимі, - зауважив Олександр Старух, коментуючи ситуацію.

Щодо спроможності госпітальної бази реагувати на збільшення хворих з ковід, то за оперативною інформацією Департаменту охорони здоров’я, на сьогодні в області підготовлено 11 медзакладів. Також тривають роботи з введення в експлуатацію нових кисневих мереж, зокрема, на підключення нової системи чекає лікарня у Бердянську. Заплановано збільшити кількість кисневих точок в лікарнях Оріхова та Дніпрорудного.

Як доповів присутнім керівник Департаменту охорони здоров’я Олексій Кулинич, у лікарнях перебуває 575 людей, з яких 491 особа мають підтверджений діагноз, а решта чекають результатів тесту. Загалом ліжковий фонд заповнений на 32%. Найбільше завантажені лікарні у Запоріжжі, Оріхові та Пологах.

  • Переважна більшість (понад 95%) госпіталізованих з ковід – не щеплені, а решта мають лише одну дозу вакцини. Також 99,9% летальних випадків припадає на людей похилого віку, які не зробили вчасно щеплення. Паралельно стрімко зростає кількість пацієнтів з ковід серед дітей та вагітних, - розповів про реальний стан справ Олексій Кулинич.

Очільник області, звертаючись до керівників громад, вкотре наголосив, що вакцинація залишається єдиним найбільш дієвим засобом протидії COVID-19. Також особливу увагу території мають приділити імунізації освітян.

  • Вакцинальну кампанію розпочали завчасно, створили всі умови та запрошували освітян робити щеплення, коли був час і гарні погодні умови, щоб імунітет міг сформуватися без жодних проблем. Обласна влада продовжить тримати на контролі перебіг вакцинальної кампанії серед освітян, - підсумував Олександр Старух.

Нагадаємо, що кожен може перевірити, як працюватиме його заклад освіти у «жовтій» зоні, а також побачити, який відсоток працівників щеплено.  Для цього потрібно лише перейти за посиланнями:

Школи 

Садочки

Заклади вищої та фахової передвищої освіти

Заклади загальної середньої освіти з інтернатами (пансіонами)

Інформація щодо роботи освітніх закладів постійно оновлюється. Будьте уважні!

Слідкуйте за інформацією на ресурсах обласної державної адміністрації та офіційних сторінках голови Запорізької ОДА Олександра Старуха у Фейсбук та Телеграм

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«В кожному населеному пункті має бути острівок соціального оптимізму та стабільності, де буде світло, тепло та можливість спілкуватися», – Іван Федоров про пункти незламності

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі