Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Борис Петров: «Ми всі живемо в зоні екологічного лиха»

8 квітня 2010 - 17:43

Очільник області ознайомився з ситуацією в агломераційному та в мартенівському цехах, а також провів нараду за участю керівництва комбінату, депутатів та провідних спеціалістів з екологічних питань. У заході взяли участь стажист на посаду першого заступника голови ОДА Володимир Кальцев, голова обласної ради Павло Матвієнко та його заступник Леонід Анісімов, міський голова Євген Карташов, голова правління ВАТ «Запоріжсталь» Віталій Сацький.

Це вже другий візит керівника регіону на металургійний комбінат за нетривалий час. Така прискіплива увага передусім пов'язана з негативним впливом роботи «Запоріжсталі» на екологічну ситуацію міста Запоріжжя. Заслухавши звіти щодо виконання ВАТ «Запоріжсталь» програми охорони навколишнього середовища, Борис Петров залишився незадоволеним нинішнім станом екобезпеки в обласному центрі.

Голова облдержадміністрації вважає, що необхідно змінювати саму концепцію і займатися тими викидами, які конкретно впливають на здоров'я запоріжців.

- У нас є претензії до комбінату «Запоріжсталь», який не виконує прописаних заходів. Сьогодні це повинно бути зовсім інше підприємство, з сучасним устаткуванням, з побудованими новими цехами. Ми давно повинні були відійти від цих питань, але на жаль цього не відбулося, - підкреслив Борис Петров. – Ми не можемо і не маємо права, так як зараз, і надалі ставитися до цього питання.

Також очільник області зазначив, що у нього немає претензій до керівництва та трудового колективу комбінату. Тут працюють люди, які турбуються про Запоріжжя та його жителів. Але власники комбінату не збираються робити заплановану реконструкцію, у них немає цього у планах, вважає Борис Петров. Адже на повномасштабні заходи потрібно півтора мільярда доларів.

- Я, як голова облдержадміністрації, не маю ніякого права йти іншим шляхом, - зазначив керівник регіону.

Борис Петров звернувся з проханням до голови обласної ради Павла Матвієнка на наступній сесії облради запропонувати депутатському корпусу дати оцінку виконанню природоохоронних заходів на комбінаті «Запоріжсталь». Також він звернеться з цим питанням до Президента України.

- Власники повинні виконувати ті заходи, які потрібні суспільству, - підкреслив очільник області.

Також Борис Петров вважає, що з питання екологічної безпеки необхідно провести громадські слухання, щоб запоріжці висловили своє ставлення до екологічних проблем Запоріжжя.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

Звичайний хлопець виявив бажання піти на захист Батьківщини

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»

Триває набір кадрового резерву держслужбовців

СБУ викрила «суддю» з Мелітополя, яка виносила сфабриковані вироки місцевим мешканцям

Коли говорять гармати, музи не мовчать: у Запорізькій обласній філармонії відбувся гала-концерт «Акорди Хортиці»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 438 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни