Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Унікальна запорізька школа-інтернат відзначає 60-річний ювілей

24 вересня 2021 - 15:26

Сьогодні, 24 вересня, приймає вітання з 60-річчям унікальна запорізька загальноосвітня санаторна школа-інтернат №7 І-ІІ ступенів. Привітати педагогів та дітлахів приїхали заступниця голови облдержадміністрації Злата Некрасова та голова обласної ради Олена Жук. 

  • Я хочу привітати весь колектив та висловити слова подяки за вашу роботу. Побажати вам, що ви завжди бачили результат своєї праці. Ми всі бачимо розвиток інтернату. Завдяки програмі Президента України  Володимира Зеленського “Велике будівництво”  була проведена термомодернізація та капітальний ремонт будівлі. І в подальшому ми також будемо сприяти розвитку цього закладу. Вітаю та хочу підкреслити, що тут працює соціально-відповідальний колектив, який на сьогоднішній день вакциновано на 84%.  Це дозволяє закладу  безперервно працювати  в звичному режимі.   Бажаю продовжувати сміливо йти вперед, жити повним і радісним життям, вчитися, вчити, творити, - зазначила, вітаючи колектив, Злата Некрасова.

Також з нагоди свята Злата Некрасова вручила відзнаки педагогам, вчителям та вихователям учбового закладу. Керівник закладу Віктор Тлєуш отримав орден “За заслуги перед Запорізьким краєм” III ступеня.

  • Сьогодні ми відкриваємо нову сторінку історії нашої школи. У нас навчаються діти різного віку - від дитячого садочка до 9 класу. Діти   навчаються та одночасно отримують необхідну медичну допомогу, кожній дитині надається особлива увага та забезпечується індивідуальний  підхід. Діти отримують задоволення від навчання, а ми даруємо їм любов, затишок та турботу, - відзначив Віктор Тлєуш.

Запорізька загальноосвітня санаторна школа-інтернат № 7 розпочала свою діяльність 1 вересня 1961 року. З 1965 року заклад функціонує як загальноосвітня санаторна школа-інтернат № 7 для дітей із затухаючими формами туберкульозу.

На сьогодні там навчається 399 дітей. До послуг учнів у школі облаштовані  тренажерний зал, кімнати відпочинку, актова зала, ігрові кімнати, кінозал з комп’ютерами, підключеними до мережі Інтернет.  

За останні роки значно покращено навчально-матеріальну базу закладу. Придбано і функціонує 13 мультимедійних дошок і проєкторів, комплекси для початкової школи, ноутбуки, телевізори, ламінатор. Обладнано згідно з вимогами Нової української школи 8 класів початкової школи.

Злата Некрасова ознайомилася з відремонтованими класами, спортивним залом та відвідала кімнати, де навчаються та відпочивають діти.

Нагадаємо, що перед початком нового навчального року здійснено капітальний ремонт та комплексне утеплення будівель школи.  Заклад було відремонтовано в рамках програми «Велике будівництво».

У 2021 році за рекордні три місяці відбулась реконструкція майданчика для спортивної гри під футбольне поле зі штучним покриттям. 

Тож діти розпочали навчання у зовсім новій відремонтованій школі з 60-річною історією.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю


 

Читайте також

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників

Безпека мешканців, підтримка бізнесу, підвищення якості освіти – Іван Федоров про головні виклики регіону

За матеріалами СБУ засуджено чергових колаборантів, які працюють на окупантів