Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Комітет з економічних реформ визначив орієнтири у роботі

9 квітня 2010 - 14:32

У рамках проведення колегії облдержадміністрації відбулося перше засідання комітету з економічних реформ у Запорізькій області, який очолює голова ОДА Борис Петров. До складу регіонального комітету увійшли представники обласної виконавчої влади, місцевого самоврядування,  бізнесу, науковці.

Про першочергові завдання, на яких члени комітету мають зосередити увагу, поінформував присутніх стажист на посаду першого заступника голови ОДА Володимир Кальцев. Зокрема, посадовець підкреслив, що необхідно напрацювати реальні пропозиції до загальнодержавної програми економічних реформ, а також розробити відповідну обласну програму.

Для організації ефективної роботи регіонального комітету вирішено створити 6 робочих груп, які очолюватимуть переважно заступники голови ОДА.

Так, Володимир Кальцев відповідатиме за діяльність робочої групи «Сталий економічний розвиток, бізнес-клімат та інвестиції». Реформуванням сфери житлово-комунального господарства опікуватиметься заступник голови ОДА Геннадій Фукс, який очолить робочу групу «Регіональний економічний розвиток». «Технологічна модернізація економіки і розвиток інфраструктури» - назва  робочої групи, якою керуватиме стажист на посаду заступника голови ОДА Лариса Мефьодова. Також працюватимуть такі робочі групи: «Реформування соціальної сфери і підвищення якості життя» (стажист на посаду заступника голови ОДА Микола Ярмощук), «Законодавче та інституційне забезпечення реформ» (стажист на посаду заступника голови ОДА Станіслав Лимарчук), «Міжнародна інтеграція та співробітництво» (начальник управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності ОДА Вадим Міщанин).

Фахівці кожної робочої групи мають орієнтуватися на принципи створення надійної бази для макроекономічної стабільності, підвищення конкурентоспроможності української економіки, підвищення якості життя населення України та розвиток міжнародного співробітництва.

- Перед нами поставлено конкретне завдання, від реалізації якого залежить подальший розвиток економіки держави, а відповідно й області. Можу вас запевнити, у роботі регіонального комітету не буде місця для формалізму, - наголосив голова облдержадміністрації Борис Петров.

Заступник голови ОДА Геннадій Фукс, який на днях повернувся з Києва, повідомив, що в Комітеті з економічних реформ розраховують уже в червні сформувати державну Програму економічних реформ, тож фахівцям нашого регіонального комітету треба працювати оперативно і злагоджено.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

Звичайний хлопець виявив бажання піти на захист Батьківщини

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»

Триває набір кадрового резерву держслужбовців

СБУ викрила «суддю» з Мелітополя, яка виносила сфабриковані вироки місцевим мешканцям

Коли говорять гармати, музи не мовчать: у Запорізькій обласній філармонії відбувся гала-концерт «Акорди Хортиці»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області