Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Влада обіцяє відстоювати фінансове та матеріально-технічне забезпечення АПК

9 квітня 2010 - 13:00

Збільшити випуск сільськогосподарської продукції у два з половиною раза у найближчі три роки – такий пріоритет оголосив Віце-прем'єр-міністр Віктор Слаута під час селекторної наради з питань проведення комплексу весняно-польових робіт. Від регіону у заході взяв участь заступник голови облдержадміністрації Геннадій Фукс.

Крім стратегічних завдань – розвитку АПК з метою забезпечення як внутрішнього споживання, так і з орієнтацією на зовнішній ринок, під час наради були визначені й основні завдання на найближчий час. Приділення особливої уваги посівам цукрового буряка у 2010 році, питанню мінеральних добрив, пересіванню озимих культур, що загинули через складні погодні умови, активізація кредитування фермерських господарств – далеко не повний перелік питань, які необхідно вирішити в поточному році.

Віктор Слаута також повідомив, що разом з профільними спеціалістами будуть відстоювати у проекті бюджету дотації в розмірі 1 тисячі гривень на гектар посіяного цукрового буряка.

Сьогодні в області 35% площі посівів озимих зернових перебувають в гарному стані, 52% - у задовільному, 11% - у слабкому стані, 2,6% - загинуло. Наприклад, в Харківському регіоні через складні погодні умови загинуло близько 50 % озимих.

Як повідомив Геннадій Фукс, загальна потреба у фінансуванні для проведення комплексу весняно-польових робіт у 2010 році складає 980 млн. грн., а забезпеченість власними обіговими коштами сягає близько 50%.

- На сьогодні в регіоні засіяно 193 тис. га (87% від плану) ранніми зерновими. Сільгосппідприємтсва області придбали 77 тис. тонн мінеральних добрив, що складає 104% від необхідного обсягу. Але ми маємо забезпечити АПК обіговими коштами, тож облдержадміністрація спільно з аграріями буде вирішувати проблему кредитування господарств області, - наголосив заступник голови області.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

Звичайний хлопець виявив бажання піти на захист Батьківщини

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»

Триває набір кадрового резерву держслужбовців

СБУ викрила «суддю» з Мелітополя, яка виносила сфабриковані вироки місцевим мешканцям

Коли говорять гармати, музи не мовчать: у Запорізькій обласній філармонії відбувся гала-концерт «Акорди Хортиці»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 438 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни