Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Нарада з головами райдержадміністрацій: вакцинальна кампанія потребує прискорення

29 вересня 2021 - 10:12

Під головуванням очільника Запорізької обласної адміністрації Олександра Старуха відбулася нарада з головами районних державних адміністрацій з використанням Zoom зв’язку. У роботі наради взяли участь заступники голови Едуард Брутман,  Руслан Шиханов та керівник апарату Зінаїда Бойко. 

Перед тим, як заслухати звіти голів районних державних адміністрацій з першого питання порядку денного про хід вакцинальної кампанії, Олександр Старух поінформував голів райдержадміністрацій, що офісом президента у критеріях оцінки роботи РДА включений показник, який характеризує динаміку вакцинальної компанії на території.

  • Ви знаєте, що готується постанова уряду, згідно якої вакцинація стане обов´язковою для державних службовців, - звернувся до колег Олександр Старух. – І коли ми від людей вимагаємо вакцинуватися і закликаємо до свідомого створення колективного імунітету, а самі не дотримуємося цього, це не нормально. 

Олександр Старух  навів  останні статистичні дані вакцинальної кампанії. В той час, як вже дві третини шкіл області відповідають вимогам карантинних обмежень, а це 80% вакцинованих вчителів та персоналу, у окремих райдержадміністраціях рівень вакцинування держслужбовців залишає бажати кращого: Бердянська РДА – 42%; Василівська – 70% Запорізька - 66%; Мелітопольська - 75%; Пологівська - 68%. Обласна адміністрація – 72%. Координаторка з вакцинальної кампанії у Запорізькій області Марина Колерова, що також брала участь у нараді з головами райдержадміністрацій, зазначила, що тенденція до збільшення захворюваності в області зберігається. За останні два тижні захворюваність зросла в 2,3 рази. Перевищено базовий рівень на 180%. Запорізька область посідає 7 місце за кількістю захворілих та 10 – по летальності.  

  • Я хочу звернути вашу увагу на той факт, що є громади, які не мають власних пунктів вакцинації, але є територіальні мобільні бригади. Ви маєте замовляти мобільну бригаду або через мене або напряму через центри надання первинної медичної допомоги. На сьогодні,  на жаль, маємо картину, коли пункти щеплення та мобільні бригади не завантажені роботою, - додала  Марина Колерова.

Крім того, під час наради обговорювалися й інші важливі питання життєдіяльності територій. Так, учасники засідання поговорили про перебіг моніторингу  ступеня безбар’єрності об’єктів фізичного оточення і послуг для людей з інвалідністю, підготовку до опалювального сезону тощо.  

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області