Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Енергетична безпека країни залежить від рівня розрахунків за природний газ

9 квітня 2010 - 16:21

Про складний стан розрахунків галузі ЖКГ та промпідприємств за спожиті енергоносії повідомив під час колегії заступник голови обласної державної адміністрації Геннадій Фукс.

Понад 480 мільйонів гривень становить борг споживачів регіону за спожиту з початку року електроенергію. Близько 70% від цієї суми заборгували енергетикам промислові підприємства області.

Серед промпідприємств області найбільшими боржниками як за електроенергію, так і за природний газ є ДП ВО «Запорізький титано-магнієвий комбінат» та ГП «Кремнійполімер». Більше 200 мільйонів гривень винен енергетикам «ЗТМК», 22 млн. грн. - «Кремнійполімер». У житлово-комунальній сфері «лідерами» з заборгованості за електроенергію стали КП «Облводоканал» та ТОВ «Чиста Вода - Бердянськ» з сумою 6 та 5,5 млн. грн. відповідно.

За рівнем розрахунків за спожитий природний газ область посідає 7 місце серед регіонів країни. За 2010 рік підприємства ТКЕ розрахувались на 46% (борг 171 млн. грн.) за природний газ.

- Енергетична безпека країни напряму залежить від розрахунків за природний газ. Тому забезпечення платіжної дисципліни у цій сфері – наш пріоритет на сьогодні, – наголосив Геннадій Фукс.

Серед основних завдань, спрямованих на повноцінну підготовку регіону до опалювального сезону 2010 / 2011, заступник глави області назвав наступні: погашення заборгованості на 80% до 1 червня 2010 року, вихід на нульову заборгованість до 1 жовтня 2010 року; завершення розробки схем теплозабезпечення населених пунктів області; ревізія технічного стану котельного обладнання та мереж. Крім того, посадовець запропонував внести від регіону на розгляд до центральних органів влади такі пропозиції: впровадження єдиного формульного підходу до формування тарифів на послуги підприємств ЖКГ, пільгового кредитування підприємств ТКЕ, списання штрафних санкцій та пені з підприємств ТКЕ за період з 2005 року по теперішній час.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

Звичайний хлопець виявив бажання піти на захист Батьківщини

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»

Триває набір кадрового резерву держслужбовців

СБУ викрила «суддю» з Мелітополя, яка виносила сфабриковані вироки місцевим мешканцям

Коли говорять гармати, музи не мовчать: у Запорізькій обласній філармонії відбувся гала-концерт «Акорди Хортиці»