Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підприємства регіону почали скорочувати борги з виплати заробітної плати

30 вересня 2021 - 15:38

На підприємствах Запорізької області поступово скорочуються борги з виплати заробітної плати. Водночас, є підприємства, де ще не розроблені графіки погашення цієї заборгованості.

Про це йшла мова під час засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості з заробітної плати та соціальних виплат, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці та легалізації заробітної плати, яке відбулось під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Руслана Шиханова.

У засіданні взяли участь представники структурних підрозділів облдержадміністрації, зацікавлених територіальних органів центральних органів виконавчої влади в Запорізькій області, організацій роботодавців і профспілок, керівники районних державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, а також керівники підприємств-боржників.

У серпні заборгованість із заробітної плати на підприємствах області зменшилася на 4,7 млн грн, або на 5%. Станом на 01 вересня заборгованість становить 91,7 млн грн. Зменшення заборгованості з заробітної плати відбулося на підприємствах державної та приватної форми власності.

Як повідомила заступник директора Департаменту соціального захисту населення Ірина Разуваєва, з суми заборгованості 48,7 млн грн, або 53%, припадає на підприємства державного сектору економіки, що знаходяться у підпорядкуванні центральних органів виконавчої влади, де у серпні цього року борги зменшилися на 3,8 млн грн або на 7,2%. Найбільшими боржниками серед цих підприємств залишаються: ЗДП «Кремнійполімер» (21,5 млн грн), ЗДП «Радіоприлад» (8,2 млн грн), ДП «Запорізький облавтодор» (5,2 млн грн), ДП «Мелітопольський завод «Гідромаш» (5 млн грн), ДП «Дослідне господарство «Широке» Донецької державної сільськогосподарської дослідної станції НААНУ (3,9 млн грн).

Борги на підприємствах, що належать до приватної форми власності, за цей період зменшили на 3 млн грн і склали 28,4 млн грн. Це 31% від загальної суми заборгованості по області. Найбільший боржник цієї групи - Класичний приватний університет - у серпні зменшив заборгованість з заробітної плати на 3,2 млн грн (або на 25,5 %) і станом на 01 вересня її розмір склав 9,5 млн грн.

При цьому на підприємствах комунальної форми власності борги збільшилися на 2 млн грн і складають 14,6 млн грн. Це 16% від загальної заборгованості по області. Наростили борги з заробітної плати КП «Облводоканал» Запорізької обласної ради  на 2,5 млн грн (до 11,1 млн грн) та на КП «Запоріжремсервіс» Запорізької міської ради на 164,5 тис грн (1,6 млн грн).

Руслан Шиханов зазначив, що до кінця поточного року в повному обсязі має бути погашена заборгованість із заробітної плати на економічно активних підприємствах, які мали на 1 липня її в сумі, що не перевищувала 15 млн грн. А там, де вона була більше ніж 15 млн грн, борги мають зменшитись не менше ніж на 50%.

  • На деяких підприємствах ще не розроблені графіки погашення існуючих боргів. Я звертаюся до голів районних державних адміністрації, голів громад та власників підприємств-боржників та нагадую про персональну відповідальність за невиплату заробітної плати працівникам, - наголосив Руслан Шиханов.

За підсумками засідання обласної комісії прийняті рішення, спрямовані на посилення роботи з погашення заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах області.

 

 

Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області