Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У запорізького та австрійського бізнесу великі перспективи співробітництва

13 квітня 2010 - 13:55

Голова облдержадміністрації Борис Петров провів офіційну зустріч з делегацією Посольства Австрії в Україні, яку очолив Надзвичайний та Повноважний Посол Австрії в Україні Йозеф-Маркус Вукетич. У заході також взяли участь голова облради Павло Матвієнко та стажист на посаду першого заступника голови ОДА Володимир Кальцев.

Метою візиту австрійських гостей до Запоріжжя став пошук можливостей для розвитку співробітництва. Наразі, як відзначив Надзвичайний та Повноважний Посол Австрії в Україні Йозеф-Маркус Вукетич, Австрія зацікавлена у розвитку співробітництва з Україною у двох напрямках – використанні альтернативних видів палива та будівельній індустрії. Враховуючи високий рівень розвитку промислової індустрії у Запорізькому регіоні, саме тут існує багато можливостей для співпраці.

Голова облдержадміністрації Борис Петров, окреслюючи потенціал регіону, акцентував увагу пана Посла на тому факті, що за даними Фонду ефективного управління Запорізький край посідає друге місце після Києва у рейтингу конкурентоспроможних територій України. Крім того, пріоритетним напрямком політики Президента України, а відповідно і облдержадміністрації, є залучення до співробітництва іноземних інвесторів. Для покращення інвестиційного клімату в країні передбачається проведення реформування та спрощення податкової системи і дозвільних процедур.

- Ми відкриті для співробітництва і готові надати підтримку тим австрійським бізнесменам, які виявлять бажання працювати на нашій території, - зазначив Борис Петров. Також очільник регіону запропонував заключити міжрегіональну угоду про співробітництво.

Представники австрійської делегації підтримали цю пропозицію та повідомили, що схожа угода вже підписана між Запоріжжям та австрійським містом Лінц (столиця Федеративної землі Верхня Австрія). Тож доцільно буде на базі цієї угоди розпочати співробітництво між Запорізьким регіоном та Федеративною землею Верхня Австрія.

Також Борис Петров запросив представників австрійського бізнесу взяти участь у IV Міжнародному інвестиційному форумі, який відбудеться у Запоріжжі у жовтні 2010 року.

Керівництво Запорізької області та представники австрійської делегації виявили взаємну зацікавленість у подальшому поглибленні та розширенні взаємовідносин, а також висловили переконання, що перспективи подальшої співпраці ділових кіл, представлених на наших територіях, дуже великі.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

Звичайний хлопець виявив бажання піти на захист Батьківщини

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»

Триває набір кадрового резерву держслужбовців

СБУ викрила «суддю» з Мелітополя, яка виносила сфабриковані вироки місцевим мешканцям

Коли говорять гармати, музи не мовчать: у Запорізькій обласній філармонії відбувся гала-концерт «Акорди Хортиці»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 438 разів ударили по Запорізькій області