Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Зроблено перші кроки на шляху до здійснення економічних реформ

13 квітня 2010 - 15:28

Під час прес-конференції голова облдержадміністрації Борис Петров акцентував увагу представників засобів масової інформації на  заходах обласної виконавчої влади, які спрямовані на вихід регіону з економічної кризи.

У зустрічі з журналістами також взяли участь стажист на посаду першого заступника голови ОДА Володимир Кальцев та заступник голови ОДА Геннадій Фукс.

З метою впровадження заходів видано розпорядження голови облдержадміністрації, яким створено Комітет з економічних реформ у Запорізькій області, який очолює Борис Петров. До його складу входять шість робочих груп, в яких зібрано кращі сили регіону – представників влади і бізнесу, управлінців і науковців, перед якими стоїть завдання вирішення найголовніших проблем території.

Керівник області повідомив, що готується виїзне засідання колегії облдержадміністрації у  Бердянську, на якому буде озвучено актуальні завдання і проблеми курортного міста. Найближчим часом  заплановано провести подібні заходи також у Мелітополі, Енергодарі та Токмаку.

Свою  зустріч з народними депутатами від Запорізької області Борис Петров вважає продуктивною, адже вдалося домовитися про співробітництво в інтересах регіону. Їх відстоюванням опікуватиметься створена позафракційна група у Верховній Раді «Запорізький край». Відкинувши політичні протиріччя, до неї увійшли представники і Партії регіонів, і БЮТу, і блоку Литвина. Домовилися, що надалі такі зустрічі проходитимуть не менше одного разу на квартал у Запоріжжі та Києві. Визначено також пріоритетні напрямки лобіювання інтересів регіону в українському парламенті: будівництво мостів через Дніпро, реконструкція обласної дитячої  лікарні, ремонт автопереїзду через греблю Дніпрогесу, ремонт доріг, у тому числі ділянки траса Москва-Сімферополь, продовження газифікації населених пунктів,  водозабезпечення та вирішення проблем Степногірська.

Також очільник області зустрівся з ректорами усіх вищих навчальних закладів регіону. Він вважає, що забезпечення якісної освіти є одним з пріоритетних завдань обласної влади. Враховуючи індустріальну специфіку нашого краю, учасники зустрічі знайшли повне порозуміння в тому, що потрібно готувати технічні кадри, а також ретельно вивчати потреби ринку праці та на їх основі готувати необхідних спеціалістів.

 Серед недавніх важливих заходів Борис Петров особливо виділив проведення спільної наради керівництва облдержадміністрації та обласної ради, на якій чітко визначено плани на перспективу та орієнтири співробітництва двох  гілок влади.

- Це дасть нам серйозний ефект та позитивні результати у роботі по виходу регіону з економічної кризи та у проведенні економічних реформ, - висловив переконання Борис Петров.

Також актуальним та продуктивним було виїзне засідання з екологічних питань, яке голова облдержадміністрації провів на комбінаті «Запоріжсталь». Адже екологічна безпека сьогодні постала проблемою номер один для запоріжців. Це питання стане центральним і на засіданні наступної сесії обласної ради.

- Тема екології не буде одноразовою, це не піар-тема, а наша постійна робота, якою я буду особисто займатися, - підкреслив Борис Петров. – Ми вже направили сповіщення всім нашим підприємствам-забруднювачам, щоб вони готувалися до комплексної перевірки. Ми маємо претензії до багатьох підприємств, починаючи із Запорізького абразивного комбінату. Тому ми серйозно будемо займатися вирішенням цих проблем.

Голова облдержадміністрації повідомив, що у найближчі дні у Києві мають бути вирішені кадрові питання щодо призначення його заступників та голів райдержадміністрацій. За його словами, «дуже складно без нових призначень розпочинати нові програми».

Борис Петров відповів на численні запитання журналістів та запевнив, що такі зустрічі-звіти будуть постійними та обов’язковими і для інших керівників обласної виконавчої влади.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги