Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжці мають що запропонувати до податкової реформи

16 квітня 2010 - 15:17

Відбулося перше засідання робочої підгрупи «Податкова реформа», яка входить до групи «Сталий економічний розвиток, бізнес-клімат та інвестиції» Комітету з економічних реформ в Запорізькій області.

Робота мала в основному організаційний характер: затверджено склад підгрупи, погоджено напрямки роботи та розглянуто ряд питань, спрямованих на вдосконалення податкової системи в Україні.

Зокрема, свою роботу члени підгрупи розпочали з обговорення проблемних питань оподаткування прибутку підприємств при здійсненні зовнішньоекономічної діяльності суб'єктами господарювання України, у тому числі, доцільність вдосконалення порядку визначення валових доходів платників податку на прибуток та валових витрат підприємств при роботі з суб'єктами господарювання – нерезидентами.

Окрім цього, розглянуто питання щодо оподаткування підакцизних груп товарів та детінізації економіки, а саме, збільшення податкових надходжень до державного та місцевих бюджетів шляхом детінізації грального бізнесу.

Вирішено підготувати та надати ДПА України пропозиції до Закону України «Про оподаткування прибутку підприємств»; пропозиції до розробленого Міністерством фінансів України проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» стосовно оподаткування підакцизних груп товарів. Також прийнято рішення про підготовку звернення до ДПА України, Держкомітету з питань підприємництва та регуляторної політики, де буде викладено бачення підгрупи шляхів детінізації грального бізнесу в Україні.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни