Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Президент Володимир Зеленський на Хортиці розпочав урочисті заходи до Дня захисників та захисниць України

14 жовтня 2021 - 15:37

Сьогодні, 14 жовтня в Україні відзначають низку свят – День захисників і захисниць України, День козацтва, Покрову Пресвятої Богородиці. У календарі запоріжців 14 жовтня ще дві важливі дати – День визволення міста від німецько-фашистських загарбників та День міста.

Тому саме із Запоріжжя розпочалася сьогодні низка урочистих святкових заходів за участі Президента України Володимира Зеленського. Голова держави і Верховний головнокомандувач збройних сил України прибув на острів Хортиця разом із  керівником Офісу Президента України Анатолієм Єрмаком, заступниками керівника Офісу Президента Кирилом Тимошенком, Юлією Свириденко, Андрієм Сибігою, Романом Машовецем, Ігорем Брусилом.

Також участь в урочистостях з нагоди Дня захисників і захисниць України взяли Міністр оборони України Андрій Таран, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний, командувач Національної гвардії України Микола Балан, голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко, голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін, голова Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України Юрій Щиголь. 

На території подвір’я музею козацтва, кардинально оновленого  завдяки президентській програмі «Велике будівництво», Володимир Зеленський став почесним гостем урочистої церемонії складання клятви 150  курсантами військових ліцеїв Запорізької, Дніпропетровської та Луганської областей. А також урочисто вручив бойові прапори та знаки про почесне найменування шістнадцяти військовим частинам, підрозділам Збройних сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України та Служби безпеки України.

-Ми сьогодні знаходимось на місці унікального природного, історичного комплексу Хортиця, який має  сакральне значення для  кожного з нас, для всіх українців.  Протягом багатьох століть Хортиця була своєрідним форпостом  в боротьбі проти різних ворогів. Саме тут зародився, тут кувався непереможний дух козацтва, який і в наш час допомагає  нам боротися з ворогом. На традиціях і цінностях  українського козацтва сьогодні  виховується майбутня еліта національного українського війська, - наголосив президент України Володимир Зеленський.

Також Володимир Зеленський ознайомився з перебігом реставраційних робіт на території Національного заповідника «Хортиця». На сьогодні на острові вже завершено перший етап оновлення за проєктом «Велика реставрація», в рамках президентської програми «Велике будівництво». Створено простір для масових заходів «Козацьке коло», реконструйовано дах та фасад  музею козацтва, оновлено оглядовий Курган Єдності з флагштоком, на якому до 14 жовтня було відкрито новий арт-об’єкт «Коло Єдності».

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер

Надзвичайний та Повноважний посол Німеччини в Україні Мартін Єґер відвідав Запоріжжя – обговорили подальшу співпрацю

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 216 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня війни

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю