Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Уряд гарантує кредитування будівництва мостових переходів у Запоріжжі

20 квітня 2010 - 15:06

Голова облдержадміністрації Борис Петров провів прес-конференцію для журналістів регіональних засобів масової інформації. Захід відбувся за участю стажиста на посаду першого заступника голови ОДА Володимира Кальцева, заступника голови ОДА Геннадія Фукса та стажиста на посаду заступника голови ОДА Миколи Ярмощука.

Насамперед голова обласної державної адміністрації Борис Петров поінформував журналістів про результати останньої робочої поїздки до Києва, яка відбулася 15 квітня. За словами очільника регіону, Президент України Віктор Янукович особисто цікавився тими людьми, які були рекомендовані на посади заступників голови ОДА, голів райдержадміністрацій. Оскільки по завершенні бесіди зауважень у Віктора Януковича не було, то наразі в облдержадміністрації чекають офіційного погодження щодо призначення на посади запропонованих осіб.

Окрім узгодження кадрових питань,  Борис Петров взяв участь у ряді нарад, які провів Президент України. Зокрема, був розглянутий проект бюджету 2010 року, обговорені проблеми агропромислового комплексу країни, а також питання підготовки до опалювального сезону.

- Справжній господар має думати наперед, що в нього буде завтра, через місяць чи півроку, тоді він буде готовий до несподіванок. Зрозуміло, що ми підтримуємо таку позицію Віктора Януковича і теж розглядатимемо питання підготовки до опалювального сезону на колегіях облдержадміністрації у квітні, серпні та вересні, -  зазначив Борис Петров.

Крім того, очільник регіону повідомив, що нарешті прийнято конкретне рішення щодо подальшого фінансового забезпечення будівництва мостових переходів у Запоріжжі -  Уряд надав гарантії на кредит ВАТ «Мостобуд» у розмірі 500 млн. грн. А загалом планується фінансування будівництва у сумі 700 млн. грн..

Також Борис Петров оприлюднив деякі підсумки проведення виїзної колегії облдержадміністрації у м. Бердянськ. За його словами, у роботі міської влади була виявлена велика кількість недоліків. Зокрема, суттєві порушення у сфері земельних відносин, містобудування, існує борг із виплати заробітної плати, у критичному стані знаходяться підприємства державного сектору економіки.

- Ми надали два місяці терміну керівництву Бердянська. Якщо не помітимо активізації роботи та змін на краще – будемо використовувати всі юридичні важелі впливу, щоб привести до влади більш відповідальних та професійних людей, - резюмував голова облдержадміністрації.

Наступну виїзну колегію ОДА планують провести у Мелітополі наприкінці травня або на початку червня.

- Я вже казав, що виїзна колегія - це не одноразова акція і ми не маємо на меті змінити керівництво міст обласного підпорядкування. Це  необхідність – адже тут, в облдержадміністрації, ми повинні орієнтуватись у тому, що реально відбувається на місцях, - підкреслив керівник обласної виконавчої влади.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович