Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

“Велике будівництво” - на флагмані президентської програми роботи не зупиняються

22 жовтня 2021 - 18:32

Продовжуються роботи на флагмані президентської програми «Велике будівництво» — автотранспортній магістралі через річку Дніпро в м. Запоріжжя. 

Так, на вантовому мосту виконано монтаж шести секцій прогонової будови плавучим краном LK-800 “Захарій”. Проведено зварювання восьми стиків між секціями. Виконані роботи з монтажу плит тротуарів. Виконується монтаж  опалубки на пілоні краном TEREX та влаштування арматурного каркасу пілону. Забетонована друга захватка  пілону (перша та друга нога). Ведуться роботи з влаштування тимчасових опор МО-1н, МО-4н. 

 На балковому мосту на споруді № 4н закінчені роботи по поздовжньому насуванню прогонової будови споруди довжиною 405м та вагою понад 3400т на постійні опори. Виконуються роботи з опускання прогонової будови на опорні частини. На споруді №5н виконані роботи з монтажу та заварювання блоків прогонової будови (всього змонтовано 34 монтажних блоки коробчастої балки прогонової будови). Виконані роботи з бетонування VІІ захватки (довжина 42,0м) плити проїзної частини. Виконуються роботи з армування VIІІ та ІХ захватки плити проїзної частини. Виконуються роботи з встановлення анкерів на тротуарах під бар’єрну огорожу.

На інших спорудах також тривають ремонтні роботи:   виконано монтаж  залізобетонних балок (30шт) та їх омонолічування, виконані ремонтні роботи на плиті проїзду прогонової будови, виконані роботи з нанесення гідроізоляції на тротуарі споруди, виконуються роботи з монтажу перил та бордюрного каменю.

 Запорізький міст – це магістраль безперервного руху протяжністю понад 9 км, що складається з 6 транспортних розв’язок, в складі яких 27 штучних споруд, у тому числі два позакласових мости (балковий і вантовий) з окремими спорудами під кожний напрямок руху. 

До кінця року заплановано відкриття першого проїзду вантовим мостом.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю 

Читайте також

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників