Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Бердянську відкрито новий центр масової вакцинації у популярному торгівельному комплексі

26 жовтня 2021 - 14:29

Сьогодні під час робочої поїздки до Бердянську голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух перевірив роботу нового пункту масової вакцинації, що відкрився у ТРЦ «Екватор».

В області триває активна кампанія зі збільшення таких центрів вакцинації саме у громадських місцях. За порадою Міністера охорони здоров’я, яку Віктор Ляшко озвучив під час свого нещодавнього візиту до Запоріжжі, пункти щеплень варто виводити за межі лікувальних закладів, аби в одному приміщенні не зустрічалися здорові люди, які хочуть зробити щеплення, і ті, хто прийшов до лікаря через симптоми захворювання. Минулого тижня у Запоріжжі було відкрито шість пунктів у торгових центрах, тепер цей приклад наслідують інші населені пункти області.

На сьогодні у Бердянську вакциновано 37,6% дорослого населення - щодня на щеплення приходить близько тисячі людей. Усі пункти вакцинації у курортному місті  працюють в посиленому режимі. Тож аби знизити навантаження на існуючі кабінети, центр первинної медико-санітарної допомоги проявив ініціативу відкрити додатковий пункт у ТРЦ «Екватор». Тут умови дозволяють підтримувати дистанцію між охочими вакцинуватися, крім того, пункт вакцинації у такому закладі зможе працювати у зручний для людей час. Щеплення в «Екваторі» бердянцям робитимуть щодня так довго, як знадобиться – це залежатиме від епідобстановки. За словами голови ЗОДА Олександра Старуха, аби область скоріше покинула «червону» зону карантину, запоріжці мають робити 11 тисяч щеплень на добу.

-  Раджу вам скористатися моделлю, яка успішно працює у центрах масової вакцинації Запоріжжя, і збільшити кількість комп’ютерів та реєстраторів, які вносять дані про вакцинацію в базу. Це дозволить пришвидшити роботу пунктів та зменшити черги. У Запоріжжі ми залучили до центрів вакцинації техніку з галузі освіти, яка зараз перебуває на канікулах, - зазначив Олександр Старух, коментуючи роботу нового центру масової вакцинації.

Також очільник області наголосив на необхідності пришвидшити темпи вакцинації в інших населених пунктах Бердянського району, адже сьогодні є громади, в яких кількість вакцинованих налічує менше десятка осіб. 


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю 

Читайте також

«В кожному населеному пункті має бути острівок соціального оптимізму та стабільності, де буде світло, тепло та можливість спілкуватися», – Іван Федоров про пункти незламності

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі