Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області невтішна динаміка захворюваності на COVID-19 - лікарні приймають більше пацієнтів, ніж виписують

26 жовтня 2021 - 15:27

Ситуацію із захворюваністю на COVID-19 у в Запорізькій області сьогодні обговорили в обласній державній адміністрації на позачерговому  засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке пройшло під керівництвом голови ЗОДА Олександра Старуха. 

Як наголосив директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олексій Кулинич, в регіоні спостерігається негативна тенденція між кількістю госпіталізованих та виписаних. Тих, кого виписали з лікарень на 30-35% менше, ніж нових хворих, які поступають  на лікування. Область шукає додаткові можливості для збільшення кількості ліжок для хворих на ковід.  . Кількість госпіталізацій, важких випадків COVID-19 зростає через те, що багато людей невакциновані. Потреба у  кисні в  середньому  збільшилась у 2-2,5 рази. На сьогодні всі лікарні забезпечені киснем, але обласна влада має тримати це питання під особливим контролем

Негативну динаміку відзначив і  заступник генерального директора Запорізького обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗУ Олександр Мащак. Він наголосив, що Запорізька область стабільно входить до п'ятірки регіонів із найвищими показниками захворюваності. За даними епідемічного розслідування, інфікувались внаслідок контакту із лабораторно-підтвердженими випадками 67% захворілих.

Щоденно збільшується кількість летальних випадків - кожного дня фіксується щонайменше 50 смертей. Зокрема, лише за минулу добу, 25 жовтня, в Запорізькій області виявили 1 339 нових випадків захворювання на коронавірусну хворобу. Померли 55 людей з підтвердженим діагнозом COVID-19. Продовжують хворіти 22466 осіб. 

Більш ніж 99% померлих від коронавірусу в Україні за останні 3 місяці були нещеплені.

З урахуванням складної епідеміологічної ситуації, комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Запорізької області прийняла ряд додаткових обмежень та рекомендацій. Зокрема, головам райдержадміністрацій, сільським, селищним, міським головам рекомендовано вжити заходів щодо продовження канікул у закладах загальної середньої освіти до 7 листопада. 

Вакцинація чи реанімація – кожен обирає сам. Вакцинація – найефективніший спосіб запобігти важкому перебігу, госпіталізації і смерті від COVID-19.

Невакциновані від COVID-19 люди піддаються в 11 разів більшому ризику померти від штаму «Дельта», ніж вакциновані. За даними Центрів з контролю та профілактики захворювань США, ризик захворіти у невакцинованих у 6 разів вищий у порівнянні з тими, хто отримав дві дози вакцини. 


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону