Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізький край виходить на нові перспективи розвитку

27 квітня 2010 - 15:42

Голова обласної державної адміністрації Борис Петров провів щотижневу прес-конференцію для журналістів місцевих ЗМІ. Захід відбувся за участю  першого заступника голови облдержадміністрації Володимира Кальцева та заступників голови ОДА Миколи Ярмощука, Станіслава Лимарчука та Лариси Мефьодової.

Насамперед голова облдержадміністрації Борис Петров поінформував про  знакову подію минулого тижня –  свою поїздку до Харкова, де відбулася зустріч Президента України Віктора Януковича з Президентом Російської Федерації Дмитром Медведєвим.

У рамках цього заходу відбулася спільна нарада керівників прикордонних регіонів як Російської Федерації, так і України.

- Ми обговорили ряд важливих питань, які безпосередньо стосуються поглиблення міжрегіонального співробітництва буквально у всіх напрямках соціальної і гуманітарної сфери. Зокрема, плануємо розвивати партнерські відносини у питаннях екології, науки, медицини, освіти, туризму та молодіжної політики, - повідомив Борис Петров.

Першим кроком до плідної співпраці очільник регіону вважає запрошення українського бізнесу до участі у Міжнародному економічному форумі, який планується провести у жовтні в м. Геленджик Краснодарського краю.

- Міжнародний форум – це можливість для запорізького бізнесу вийти на новий рівень у роботі, знайти партнерів, залучити інвесторів. Однак, для цього ми маємо бути конкурентоздатними, мати реальні пропозиції та бізнес-плани, - зазначив  глава області.

Для того, щоб допомогти представникам запорізького бізнесу зорієнтуватись у ситуації, керівник обласної виконавчої влади  запропонував провести аналогічний форум, але меншого масштабу, у Запоріжжі. Планується запросити до участі у форумі представників бізнесових кіл та  керівників 12 регіонів Російської Федерації. Орієнтовно захід відбудеться наприкінці червня.

Прокоментував Борис Петров і остаточний проект Державного бюджету України на 2010 рік.

- Цього року з Стабілізаційного фонду держбюджету планується виділити 1 млрд. 119 млн. 894 тис. грн. на будівництво мостових переходів через р. Дніпро. Зрозуміло, ми задоволені тим, що потреби запорізької громади були враховані, - зазначив Б. Петров.

Також очільник регіону оприлюднив деякі підсумки проведення Дня довкілля та Всеукраїнського суботника на території області. У ці дні близько 100 тисяч мешканців Запорізького краю спільно впорядкували  сквери та парки на площі понад 463 гектари. Висадили понад 9 тисяч дерев та 7 гектарів клумб і газонів. Прибрали майже 650 стихійних сміттєзвалищ. За словами заступника голови ОДА Лариси Мефьодової, тепер при облдержадміністрації створено постійний штаб з благоустрою територій, який регулярно організовуватиме проведення робіт з благоустрою.

У рамках заходу голова облдержадміністрації Борис Петров офіційно представив журналістам своїх заступників. Крім того, за словами очільника регіону,  вже затверджені на посадах практично всі голови райдержадміністрацій.

Наприкінці прес-конференції Борис Петров повідомив, що зранку він разом зі своїм заступником Станіславом Лимарчуком побував на обласній станції переливання крові, де посадовці здали кров для онкохворих дітей. Керівник облдержадміністрації через засоби масової інформації закликав запоріжців підтримати цю ініціативу молодіжної організації Спілки молоді регіонів України і зробити  добру справу, яка допоможе зберегти життя хворим дітям.

 
















Управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»