Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

ЗАЗ може розраховувати на допомогу влади

27 квітня 2010 - 18:20

Голова облдержадміністрації Борис Петров ознайомився з роботою Запорізького автомобілебудівного заводу та обговорив проблемні питання з його керівництвом.

У робочій поїздці у ЗАТ «ЗАЗ» Бориса Петрова супроводжували його перший заступник Володимир Кальцев та голова обласної ради Павло Матвієнко.

Голова правління ЗАТ «ЗАЗ» Микола Євдокименко та почесний президент корпорації «УкрАВТО» Таріел Васадзе ознайомили очільника області з повним циклом виробництва легкових автомобілів на найпотужнішому автомобілебудівному підприємстві України. Борис Петров оглянув процеси штампування, зварювання, фарбування, обладнання кузова та складання автомобілів.

- Ми обговорили питання, які можуть вплинути на поліпшення економіки цього підприємства, на створення нових робочих місць та прийшли до порозуміння по більшості з них. Вважаю, що є можливість допомогти ЗАЗу. Ми будемо про це говорити з урядом, вже розпочали діалог з нашою депутатською групою у Верховній Раді, - зазначив Борис Петров під час прес-конференції на автозаводі.

Глава області повідомив, що обговорено ті реальні кроки, які можуть зробити ЗАТ «ЗАЗ» та облдержадміністрація. Автомобілебудівникам потрібна й законодавча допомога, зокрема, у питанні встановлення ввізного мита. Також, за словами Бориса Петрова, уряд повинен взяти на себе зобов'язання державної виплати частки відсотків за кредит.

Голова правління ЗАТ «ЗАЗ» Микола Євдокименко повідомив, що у нинішньому році планується випустити близько 60 тисяч автомобілів, з них половину – на експорт. Керівник ЗАЗу зазначив, що більшість країн дотує своє автомобільне виробництво на суми від 300 мільйонів до 7 мільярдів доларів. Тому й українцям варто поборотися за свого покупця. Керівництво заводу вважає, що виходом зі скрутної ситуації може бути введення розумного тарифного регулювання автомобільного ринку.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»