Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі лікарні б’ють рекорди зі споживання кисню

4 листопада 2021 - 13:20

Голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух відвідав сьогодні 9-ту міську лікарню Запоріжжя. Метою візиту була не лише перевірка реконструкції відділення невідкладних станів, а й контроль ситуації з наданням допомоги хворим на COVID-19. Цей медичний заклад сьогодні є найбільшим центром в регіоні для лікування важких хворих на коронавірус. Зараз він працює на межі своїх потужностей, навіть з умовою створення додаткових місць. Так, реанімаційне відділення завантажено на 100%.

Щодоби лікарня споживає 8 тонн кисню, його привозять чотири рази на день. Для порівняння, до цієї пандемії медзаклад використовував 1,5 тонни на тиждень. 


  • Ми бачимо, що гасло “вакцинація, або реанімація” - це не просто слова, на жаль, це реалії сьогодення. Жодного вакцинованого в цій найбільшій реанімації найбільшої ковідної лікарні регіону нема! Так, обласна та міська  влади роблять все, щоб мінімізувати поширення цієї хвороби і ліквідувати її наслідки. Виділяємо додаткові кошти на технічне забезпечення, будуємо кисневі станції, але я вкотре звертаюся до громадян - не варто доводити до тієї ситуації, коли вам знадобиться кисень. Єдиний спосіб уникнути потрапляння до реанімації - щеплення. Ставтеся відповідально до свого здоров’я та здоров’я своїх близьких, - наголосив Олександр Старух. 


Під час брифінгу для ЗМІ голова облдержадміністрації також відзначив, що імунізація - це не лише спосіб зберегти здоров ‘я, а й можливість втримати економічні показники регіону на достатньому рівні. 



  • Під час приїзду до Запоріжжя Прем’єр-міністра України журналісти питали: “Чи буде допомога бізнесу в умовах карантину”. Допомогти собі можуть самі власники бізнесу, щепивши колектив, та кожен з нас. Все працює, ті норми, які на сьогодні прийняті, набагато лібаральніші, ніж минулої весни, коли все було зачинено. Якщо колектив вакцинований, і людина прийшла в кав’ярню вакцинована  - вона може користуватися цією послугою. Мінімальний шанс заразитися. Приємно бачити, що запоріжці почали більш свідомо ставитися до цього питання, рівень вакцинації зростає, але він все ще не достатній для того, щоб пандемія пішла на спад, - зазначив очільник регіону. 


Департамент культури та інформаційної політики 


Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області