Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Мітинг солідарності на площі Фестивальній

1 травня 2010 - 12:14

На площі Фестивальній в Запоріжжі у мітингу, присвяченому Дню міжнародної солідарності трудящих, взяли участь голова облдержадміністрації Борис Петров, голова обласної ради Павло Матвієнко.

Очільник області привітав запоріжців зі святом Першотравня та зазначив, що колишня влада п’ять років грабувала країну, яка найбільше постраждала за період кризи. За його словами, колишня влада позичила більше трьохсот мільярдів гривень, але невідомо на що вони потрачені.

- Найбільше у країні постраждала наша область, яка втратила третину свого промислового потенціалу, 40 тисяч робочих місць. Ми мали понад 50 мільйонів гривень заборгованості з заробітної плати, - підкреслив на мітингу Борис Петров. – Але часи змінюються. 72 відсотки запоріжців підтримали на президентських виборах Віктора Федоровича Януковича і він став президентом країни. За цей короткий час вже зроблено дуже багато. Створена жорстка вертикаль влади, яка забезпечить розвиток нашої країни. Ми маємо більшість в українському парламенті. Також Віктор Федорович Янукович провів тріумфальні переговори в Америці, Європі та з Росією.

Керівник регіону відзначив, що зараз нас чекає дуже багато роботи. Зокрема, на раніше відомому за межами України Запорізькому алюмінієвому комбінаті залишилося менше тисячі працюючих. У стані банкрутства знаходиться «Кремнійполімер» та інші підприємства. Але новий уряд вже робить серйозні кроки для розвитку цих підприємств.

Борис Петров повідомив, що у Києві з господарями алюмінієвого комбінату досягнуто домовленості не про закриття, а про розвиток цього підприємства.

- У нас шлях один – підняти економіку, допомогти бізнесу, щоб з’явилися нові робочі місця, тоді підуть кошти в місцеві бюджети і ми зможемо розвивати наш край, - відзначив Борис Петров.

Сотні запоріжців схвальними вигуками підтримали нинішній курс влади.

Павло Матвієнко повідомив, що в найближчі дні на сесії обласної ради буде прийнято новий бюджет Запорізької області на 2010 рік. Також очікується підвищення заробітної плати на 38 відсотків, виконання соціальних стандартів, що пов’язані з підвищенням пенсій та допомог.

Основним лейтмотивом мітингу на площі Фестивальній стали слова «В єдності наша сила», а основними вимогами були: «Роботу! Зарплату! Нормальні умови праці! Гідне життя!»

Після мітингу на тисячі запоріжців очікував святковий концерт та народні гуляння.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»