Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Завдяки дистанційному навчанню у Запорізькій області низький рівень захворюваності школярів

9 листопада 2021 - 12:26

Голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух провів традиційний ранковий брифінг стосовно ситуації з COVID-19  в регіоні.

Він зазначив, що за  минулу добу в області виявлений 1021 новий хворий на коронавірус, в тому числі 84 дитини, 15 медпрацівників, 8 освітян. Померло через ускладнення, викликані цією хворобою, 44 жителі Запорізької області, одужало - 1022 особи.

Олександр Старух зазначив, що завдяки жорстким карантинним заходам і зростанню темпів вакцинації населення  спостерігаються ознаки стабілізації ситуації. Втім, розслаблятися не можна, треба продовжувати компанію зі щеплення.

  • Лише від кожного з нас залежить, як довго область перебуватиме в червоній зоні карантину. Сьогодні ми бачимо, що вірус вражає найбільш слабких, в першу чергу, не щеплених людей. Для того, щоб якнайшвидше вийти з цієї ситуації, треба, щоб був колективний імунітет - для цього у Запорізькій області потрібно робити 15 тисяч щеплень на добу. За вчорашній день було зроблено 10 881 щеплення. Шість тисяч  запоріжців отримали першу дозу вакцини, близько  п’яти тисяч  - другу. Загалом на сьогодні в області 451 тисяча осіб зробила перше щеплення, понад 291 тисяча  має дві вакцини, - розповів Олександр Старух.

Очільник області зазначив, що всі умови для вакцинації населення створено - в усіх районах працюють пункти масової вакцинації, є достатня кількість вакцина на вибір. Найближчим часом до переліку додасться ще й “Модерна”, яка вже надійшла в Україну.

Окрему увагу Олександр Старух звернув на освітню галузь, зазначивши, що попри високий рівень вакцинації освітян, поки що не доцільно виводити дітей на навчання, адже це збільшить навантаження на транспортну систему, яка в умовах червоної зони і так працює складно. Завдяки тому, що школи області три тижні були на карантині, епідеміологи спостерігають низький рівень захворюваності серед дітей - хворіє лише 0,2 % школярів Запорізької області. Сьогодні 396 (з 446) шкіл області працює в дистанційному режимі, таку ж форму навчання мають всі 10 вищих навчальних закладів регіону, 27 закладів фахової пердвищої освіти та 25 закладів професійної/професійно-технічної освіти.

Якщо зараз поновити повноцінний освітній процес, можна наразити на небезпеку захворювання дітей та педагогів, відзначив голова ЗОДА. 

Очільник області нагадав, що згідно з постановою Кабінету Міністрів працівники освітньої галузі потрапляють до переліку професій, які обов’язково мають пройти вакцинацію. Тих,  хто не зробив цього, з 8 листопада було відсторонено від роботи, без збереження заробітної плати. Таких освітян в області на 8 листопада  виявилося 584 особи, або 1,09% від загальної кількості працівників галузі.  

 

 

Департамент культури та інформаційної політики 

Читайте також

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни