Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі працюють над створенням єдиного освітнього простору

5 травня 2010 - 14:06

В обласній державній адміністрації відбулося урочисте відкриття І Міжнародного освітнього Форуму «Особистість в освітньому просторі». Від імені голови ОДА Бориса Петрова учасників зібрання привітав його заступник Микола Ярмощук. У роботі Форуму також взяли участь голова облради Павло Матвієнко,  завідувач сектором дошкільної і початкової освіти Міністерства освіти і науки України Ніна  Омельяненко.

Ініціатором проведення І Міжнародного освітнього Форуму «Особистість в освітньому просторі» виступив Запорізький інститут післядипломної педагогічної освіти. На запрошення запорізьких фахівців відгукнулись близько 300 науковців з 12 країн світу – з України, Російської Федерації, Болгарії, Угорщини, Білорусії, Польщі, Китаю, Німеччини, Латвії, Фінляндії, Молдови, Ірану.

Учасники Форуму планують напрацювати ефективний механізм проектування єдиного національного та міжнаціонального освітнього простору, спираючись на досвід науковців, практиків, менеджерів та представників влади, які виявили бажання долучитись до цієї роботи.

- Забезпечення якісною освітою юного покоління українців – це фактично інвестиції у майбутнє. Саме тому у передвиборній програмі Президента України Віктора Януковича «Україна для людей!» велика увага приділяється формуванню інтелектуального потенціалу в державі, - звернувся у вітальному слові до присутніх заступник голови ОДА Микола Ярмощук. Також посадовець коротко окреслив пріоритетні напрямки розвитку освіти у Запорізькій області. Зокрема, це розширення мережі дошкільних навчальних закладів, реструктуризація середніх та професійно-технічних закладів, наповнення ідеологічним змістом навчальних програм.

Під час пленарного засідання, яке відбулося відразу після відкриття Форуму, учасники заходу заслухали доповіді на  теми «Єдиний інформаційний простір: тенденції і протиріччя формування», «Простір дітей: міфи та реальність», «Проблеми та перспективи розвитку системи освіти Запорізької області», «Особливості фізичного виховання дітей дошкільного віку в освітньому просторі Західної Європи» та ін.

Триватиме І Міжнародний освітній Форум три дні, протягом яких відбудуться конференції, презентації освітніх програм, дискусії, телеконференції та освітні  виставки.

По завершенні Форуму всі напрацювання та пропозиції його учасників будуть направлені до Міністерства освіти і науки України.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»