Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В Запорізькій області спостерігається позитивна динаміка: одужавших набагато більше, ніж захворілих

16 листопада 2021 - 11:11

Сьогодні традиційний ранковий брифінг провів перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Шустов.

Володимир Шустов розповів, що за останню добу в області зареєстровано 1110 випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, серед них 70 дітей. Від ускладнень, викликаних COVID-19, померло 46 жителів регіону. За попередню добу одужала 1851 особа,  продовжують лікуватися 30647 хворих.

Перший заступник голови зазначив, що наразі спостерігається позитивна динаміка, адже  в області одужавших набагато більше, ніж захворілих. Попри це, кількість нових випадків не падає менше тисячі.

В Запорізькій області все ще спостерігається велике навантаження на лікарні. Найскладніша ситуація в Кам’янці-Дніпровській, де заповнено 100% ліжок, також в Оріхові (96%) та Енергодарі (81,7%). Стосовно Запоріжжя: в Обласній інфекційній лікарні  зайнято 160 ліжок  із 200 (80%), а в Міській лікарні № 2 - 136 зі 160  (85%) .

Кисню в медичних закладах достатньо. Запорізька область не тільки повністю забезпечує  себе цим газом, але й вирішує питання транспортування рідкого кисню до лікувальних закладів Хмельницької та Сумської областей.

В регіоні продовжується активна кампанія з вакцинації населення. Протягом останньої доби в області вакцинувалося більше 11 тисяч людей. Всього щеплено 483413 осіб.

Володимир Шустов наголосив, що влада постійно працює над створенням зручних  умов для вакцинації громадян. Центри працюють за графіком та знаходяться в доступних місцях.

Посадовець вкотре закликав людей вакцинуватися від коронавірусу,  адже, як показує статистика, дотримання протиепідеміологічних норм та щеплення дають змогу  в подальшому пом’якшити карантинні обмеження. Також Володимир Шустов поінформував, що для вакцинованих громадян держава планує приємний фінансовий бонус. Вчора Президент України Володимир Зеленський анонсував, що  усі щеплені двома дозами українці зможуть отримати через додаток “Дія” 1 тисячу гривень За ці гроші можна буде придбати абонемент у спортзал, театр, музей, кінотеатр, концертний зал або купити квитки для мандрівок всередині країни. Ця програма заохочень стартує 19 грудня. 


Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області