Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область у топ-10 в Україні за темпами вакцинації населення

17 листопада 2021 - 11:15

Голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух провів традиційний щоденний брифінг  стосовно ситуації з COVID-19 у Запорізькій області.

Він зазначив, не дивлячись на те, що відбулася стабілізація -  ситуація продовжує бути складною. Кожного дня в регіоні виявляють більше тисячі нових випадків - за минулу добу, 16 листопада, у Запорізькій області  зареєстровано 1093 нові випадки  COVID-19. В тому числі,  56  дітей, 22  медпрацівники, 4  працівники освіти. Також великою залишається кількість летальних випадків - минулої доби в області померло внаслідок COVID-19 48 осіб, за весь час пандемії хвороба забрала життя 3915 жителів регіону.

  • Дуже велика кількість летальних випадків та більше тисячі нових випадків на добу говорить про те що хвороба  не відступає. Зараз ми знаходимося на так званому плато, але  куди піде далі статистика, вниз або вгору залежить від кожного з нас. Серед міст більшість нових випадків зафіксовано в обласному центрі - 490 осіб, у  Бердянську - 56,  Мелітополі - 67, Енергодарі - 10. Також статистика говорить, що хвороба стала розповсюджуватися у сільській місцевості - збільшилася кількість нових випадків в районах області. Тому я ще раз акцентую увагу на посиленні темпів вакцинації  мешканців сільських територій, - розповів Олександр Старух.

Олександр Старух відзначив, що є  і позитивна тенденція - так вже більше тижня кількість людей, які одужали, перевищує кількість нових виявлених випадків. За вчорашній день в області виписано 1306 осіб. Але активні випадки хвороби наразі  фіксують у 30 386 запоріжців, ці люди продовжують лікуватись.

У лікарнях регіону хворими на коронавірус завантажено 57,6% ліжкового фонду. Ліжок з киснем - 61,5% - це середній показник по Україні. А за кількістю людей, які перебувають у відділеннях інтенсивної терапії, Запорізька область посідає друге місце в Україні - зайнято 82%, або 210 ліжок з 255.

Олександр Старух зазначив, що єдиним дієвим способом зупинити поширення хвороби є колективний імунітет. У Запорізькій області щеплено 488 252 особи, в т.ч. закінчили вакцинацію (отримали 2 щеплення) – 340 916 осіб.  За вчорашній день зроблено 13380 щеплень (4839 осіб, другу – 8541), це сьомий показник в Україні. випереджають Запорізьку область лише регіони з більшою кількістю населення. 

Голова ЗОДА нагадав, що в області працює 131 пункт масової вакцинації. Окрему увагу приділено роботі у вихідні дні, аби всі жителі області могли зручно та комфортно отримати щеплення. 

Також Олександр Старух розповів, що відучора в області запрацювала інтерактивна мапа пунктів вакцинації - з телефона через Телеграм-бот ДП МЗУ можна за допомогою геолокації знайти найближчі пункти вакцинації. Дізнатися  також можна і кількість наявних у цьому пункті вакцин та їх вид. 


Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області