Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Нове життя "Дніпровської ГЕС" - нове обличчя міста

19 листопада 2021 - 15:30

Сьогодні голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух провів робочу зустріч з директором філії "Дніпровська ГЕС" ПАТ “Укргідроенерго” Віктором Кучером. Темою розмови стала реконструкція греблі "Дніпровської ГЕС", візуалізація якого вже розроблена архітекторами на замовлення   “Укргідроенерго”. 

Складність та важливість проєкту полягає в тому, що  “Дніпровська ГЕС” - це не лише діюча гідроелектростанція, і водночас важлива транспортна артерія між правим та лівим берегами Дніпра, та ще й культурна та архітектурна пам’ятка. Тож під час реконструкції не тільки важливо продовжити термін експлуатації греблі, оновити  шляхопроводи, при цьому зберігши історичне обличчя головного індустріального об’єкта Запоріжжя. 

Віктор Кучер поінформував, що за планом реконструкції на греблі планується створити дворівневий мостовий перехід - по нижній частині буде здійснюватися рух в бік правого берега Запоріжжя, а по верхній - на лівий берег. Таким чином вдасться збільшити кількість смуг в кожному напрямку. Реконструкція передбачає чимало цікавих рішень. Зокрема, велодоріжки, зручну і безпечну пішохідну зону, ліфт для велосипедистів і не тільки. При цьому одним з пріоритетних є завдання зберегти культурну пам’ятку у вигляді,  максимально наближеному до першочергового проєкту.

Реконструкція  "Дніпровської ГЕС" має розпочатися після повного запуску  флагмана президентської програми “Велике будівництво” - мостових переходів через Дніпро.

Олександр Старух відзначив, що реконструкція "Дніпровської ГЕС" - надзвичайно важливий та знаковий проєкт не лише для Запорізької області, а й для всієї України в цілому, та цілком заслуговує на включення до програми президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

  • Ми бачимо, як стрімко трансформується транспортна мережа й інфраструктура  України та Запорізької області в останні роки - з’являються якісні дороги, оновлюються школи, лікарні, дитячі садочки, будуються стадіони. У Запоріжжі вирішуються ті питання, які стояли в мертвій точці багато десятиліть - будівництво мостів через Дніпро, реконструкція Національного заповідника Хортиця. На черзі ще один амбітний і надважливий проєкт - реконструкція  греблі “Дніпровської ГЕС”. Це споруда, яку знають в усій країні, і яка символізує наше місто і промисловий розвиток України в цілому. Тому її реконструкція має стати завданням державного значення,  тим більше, що вже зовсім скоро “ДніпроГЕС” святкуватиме своє 100-річчя. Нове обличчя міста - це  нова сторінка в його розвитку,  - зазначив Олександр Старух.



Департамент культури та інформаційної політики


Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області