Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області зроблено майже 900 тисяч доз вакцини

24 листопада 2021 - 11:35

Голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух провів традиційний щоденний брифінг на тему ситуації з COVID-19 в регіоні.

Він поінформував, що за останню добу в області зареєстровано 906 нових випадків захворювання на COVID-19, в тому числі 47 серед дітей. Найбільше нових хворих зафіксували у Запоріжжі - 367, виросла кількість хворих в Бердянську - 124.

За добу в області одужало  1228 осіб, продовжують лікуватися – 27 418 запоріжців. На жаль, зафіксовано 26 нових летальних випадків.

  • Показники смертності і захворюваності у Запорізькій області все  досить високі.  Розслаблятися зарано, якщо хочемо на новий рік вийти з карантинних обмежень - треба вакцинуватися і дотримуватися всіх рекомендацій. Медики відзначають, що переважна більшість померлих - особи похилого віку, які  входять  до групи ризику. Вкотре наголошую, що це та група,  яка має вакцинуватися в першу чергу, аби уникнути складного перебігу хвороби та летального випадку. За результатами досліджень вже доведено - ті, хто вакцинувалися 2 дозами вакцини, в 9 разів менше потрапляють до реанімації, - наголосив Олександр Старух.

За минулу добу в області проведено 11 225 щеплень. Першу дозу отримали 3620, осіб, другу – 7605. Область наближається до 900 тисяч доз зроблених щеплень - з початку вакцинальної кампанії  щеплено 510 931 осіб, закінчили вакцинацію -  387 444 осіб. 

Голова ЗОДА відзначив, що покращилася ситуація стосовно завантаженості лікарень регіону - на сьогодні хворими на COVID-19 зайнято 45.5% загального ліжкового фонду  -  стаціонарах області знаходиться 1703 пацієнти.

  • За завантаженістю ліжкового фонду область перейшла на жовтий рівень - стало трохи легше нашим лікарям. це завдяки тому, що ми останнім часом стабільно мали  по 70-80 тисяч щеплень на тиждень, і це за місяць дає своє результати, - акцентував увагу Олександр Старух.

Однак занепокоєння викликає завантаженість ліжок інтенсивної терапії - у реанімації зайнято більшість ліжок  - 83,6 %, або  209  пацієнтів у важкому стані.

Очільник Запорізької облдержадміністрації також нагадав про необхідність дотримання  карантинних заходів у громадських місцях.

Відповідні органи щоденно здійснюють контроль за  дотриманням карантинних заходів. Так за 7 днів комісії у складі  Національної поліції, управління Держпродспоживслужби  та представників органів місцевого самоврядування виявили порушення протиепідемічних вимог на 284 об’єктах (39,5 % від перевірених). 

  • Це досить високий показник, який свідчить що не у кожного з нас є повага, відповідальність до свого здоров’я і здоров’я оточуючих. Епідемія зупиниться лише коли всі будуть дотримуватися всіх карантинних норм. Під час цього локдауну бізнес отримав  можливість працювати за умови вакцинації працівників, прийому клієнтів за сертифікатами, але бачимо, що є нехтування цими вимогами -не дотримувалися карантинних норм 64% від перевірених закладів громадського харчування, 58% салонів краси, 63% аптек,  41,5 % від перевірених об'єктів  торгівлі продовольчими товарами. Це загрожує, що будуть нові спалахи хвороби, що впливатиме на економіку підприємств, - зазначив голова ЗОДА.


Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна