Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Понад 30% населення Запорізької області охоплено щепленнями

29 листопада 2021 - 14:20

Сьогодні відбулася традиційна нарада голови Запорізької обласної державної адміністрації Олександра Старуха з керівниками структурних підрозділів. В першу чергу обговорили рівень захворюваності на COVID19 в регіоні та темпи вакцинації.

Про хід проведення вакцинальної кампанії у Запорізькій області розповів директор Департаменту охорони здоров’я Олексій Кулинич. 

Він відзначив, що зріс рівень вакцинації у суботу та неділю. Минулих вихідних в області було зроблено 13 229 щеплень. Переважна більшість (9 429) було щеплено другою дозою. Всього минулого тижня в області проведено 69 тисяч щеплень. 

Загалом за час вакцинальної компанії в Запорізькій області  було використано 946 тисяч доз вакцини. Всього вакциновано  525 тисяч осіб (31,54% від всього населення області), дві дози отримали   420 тисяч ( 25% населення області).

Також Олексій Кулинич розповів, що  середня завантаженість лікарень по області складає  40%. На стаціонарі лікується 1296 осіб. Найбільше завантажені Кам’янсько-Дніпровська лікарня - зайнято 96% ліжок, Пологівська -  75 %, Енергодарська -  63%, Бердянська - 59%, Дніпрорудненська -  52 %. За час пандемії у Запорізькій області виявлено понад 170 тисяч хворих.

Голова ЗОДА Олександр Старух дав доручення розробити програму подальшої вакцинації жителів області з урахуванням цільових груп. Він зазначив, що вакцинальна кампанія конкретних груп, таких як освітяни, медпрацівники, держслужбовці, дала помітний результат - рівень захворюваності серед цих категорій зменшився, що позитивно впливає на статистику в регіоні в цілому. Треба продовжувати системну роботу, резюмував Олександр Старух. 

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

«В кожному населеному пункті має бути острівок соціального оптимізму та стабільності, де буде світло, тепло та можливість спілкуватися», – Іван Федоров про пункти незламності

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі