Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

1600 педагогів Запорізької області сьогодні отримали ноутбуки

30 листопада 2021 - 13:05

В рамках проєкту “Ноутбук кожному вчителю” 1600 педагогів Запорізької області сьогодні отримали ноутбуки для роботи. Урочиста передача техніки відбулася у  Запорізькому професійному ліцеї автотранспорту.

Вручили комп’ютери освітянам голова обласної державної  адміністрації Олександр Старух, перший заступник голови Запорізької  обласної ради Людмила Любім, заступник голови ЗОДА Руслан Шиханов.

За національною програмою “Ноутбук кожному вчителю” Міністерство цифрової трансформації України та Міністерство освіти і науки України цьогоріч планують забезпечити ноутбуками понад 60 тисяч вчителів. На це у держбюджеті було передбачено додаткове фінансування - 1 млрд гривень на боротьбу з COVID-19 та його наслідками під час освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти.

Зокрема, 980 млн грн виділені саме на придбання ноутбуків високої якості на засадах співфінансування. З них 40 519,7 тис. грн - для педагогічних працівників комунальних закладів загальної середньої освіти Запорізької області.

Сьогодні ноутбуки, вартість кожного з яких становить 17118  грн, отримали 1600 педагогів області,  а до кінця цього року понад 2 тисячі вчителів будуть забезпечені якісною технікою. 

-      Подолання наслідків COVID19  носить системний характер і стосується не лише покращення можливостей медичної галузі – постачання кисню, збільшення ліжок, збільшення спроможностей наших лікарень. А й покращення технічних потужностей наших освітніх закладів, що через пандемію змушені опановувати нові форми роботи. Воно відбувається за ініціативи Президента і за участі двох міністерств – Мінцифри та Міністерства освіти. Одне з них очолює наш земляк Михайло Федоров, який і був драйвером цього процесу, і завдяки йому наша область одна з перших отримує таку кількість ноутбуків. Головне, що ці ноутбуки допоможуть школам надавати послуги на кращому рівні. Немає кращої інвестиції в майбутнє,  ніж інвестиція в освіту, - наголосив голова ЗОДА Олександр  Старух, вручаючи ноутбуки представникам громад.  

  

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

СБУ повідомила про підозру ще 22 колаборантам, які перейшли до окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Голова ЗОДА Іван Федоров презентував проєкти розвитку регіону міжнародним партнерам

Муніципалітет Брюсселю допоможе закладам охорони здоров’я Запоріжжя

Військові медики та громади Запорізької області отримали автівки швидкої допомоги

Іван Федоров зустрівся з представниками Агенцій ООН в Україні

Закордонні партнери допоможуть удосконалити ЦНАПи у громадах регіону

Громада Запорізької області отримала авто та обладнання для надання послуг мешканцям

Представників громад регіону навчають програмам відновлення міст та інфраструктури

Вільні вакансії: Кого шукають запорізькі роботодавці

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

348 ударів по 14-ти населених пунктах завдав ворог впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 754-го дня війни