Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обговорили готовність транспортно-дорожнього комплексу області до роботи в зимовий період

2 грудня 2021 - 11:35

Сьогодні перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Шустов провів нараду з питань готовності транспортно-дорожнього комплексу до роботи в зимовий період 2021-2022 років. Захід відбувся з використанням відеоконференції Zoom.  

У нараді взяли участь представники структурних підрозділів облдержадміністрації, Управління патрульної поліції в Запорізькій області, Придніпровського міжрегіонального управління Укртрансбезпеки, Головного управління Національної поліції в Запорізькій області, Служби автомобільних доріг, Головного управління ДСНС України у Запорізькій області та інших структур. Дистанційно у заході взяли участь керівники місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування.

Перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Шустов зазначив, що мережа автомобільних доріг загального користування Запорізької області складає 7 тис км (з них місцевого значення 5,3 тис км). Міський громадський транспорт наявний в обласному центрі та 9 містах. Функціонує авіаційний, автомобільний, залізничний, водний транспорт загального користування.

Під час наради обговорено роботу транспортно-дорожнього комплексу в зимовий період 2020-2021 років, виокремлено проблемні питання та ділянки підвищеної аварійної небезпеки. Зазначено, що в області наявний достатній запас паливно-мастильних матеріалів та суміші для посипання шляхів на випадок снігу, ожеледиці та інших несприятливих  погодних умов. Керівників  усіх підрозділів транспортно-дорожнього комплексу попереджено про необхідність моніторингу повідомлень метеослужби, злагоджених дій з оперативним штабом з опрацювання заходів щодо запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з можливими несприятливими умовами осінньо-зимового періоду.

Володимир Шустов наголосив, що головна мета скоординованих дій всіх підрозділів транспортно-дорожнього комплексу – забезпечити протягом зимового періоду безпечний проїзд автошляхами та стабільне транспортне обслуговування населення всіма видами сполучення.


Департамент культури та інформаційної політики


Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області