Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі пройшов авторський концерт заслуженої діячки мистецтв України Наталії Боєвої

4 грудня 2021 - 10:38

Вчора у концертному залі імені М.І. Глінки Запорізької обласної філармонії з нагоди ювілею відбувся авторський концерт «Зірки музичної України» композиторки Наталії Боєвої. 

На концерті побували заступники голови Запорізької обласної державної адміністрації Злата Некрасова та Руслан Шиханов, заступник голови Запорізької обласної ради Владислав Куценко. За дорученням голови обласної державної адміністрації Олександра Старуха, Злата Некрасова нагородила переможців обласної премії за досягнення в галузі музичного мистецтва імені Івана Паторжинського: 

у номінації «За видатні досягнення у сфері професійної композиторської творчості» - Наталію Боєву, 

у номінації «За видатні досягнення у професійному виконавському мистецтві» - артиста вищої категорії академічного симфонічного оркестру Ігоря Небогіна.

Медаль «За розвиток Запорізького краю» вручено заступнику генерального директора Запорізької обласної філармонії Світлані Івко.

Святкового вечора прозвучали найкращі твори Наталії Боєвої, зокрема «Святкова увертюра» для симфонічного оркестру, Дві картини до музики з вистави «Богдан Хмельницький». Серед гостей програми - найкращі виконавці академічної музики. Відома українська співачка, лауреат міжнародних конкурсів Карина Кондрашевська  виконала «Старосвітську баладу», «Монолог матері» та романс «З журбою радість обнялась». Романси на вірші українських поетів – І. Франка та М. Вороного у супроводі оркестру заспівала солістка Київського національного академічного театру оперети, заслужена артистка України Валерія Туліс.

У фіналі ювілейного концерту відбулася прем’єра «Фантазії» для фортепіано з оркестром, соліст – народний артист України Юрій Кот.

Концерт відбувся із дотриманням всіх карантинних вимог згідно з чинним законодавством.

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий