Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада - на прямому зв'язку із жителями регіону

8 грудня 2021 - 15:45

В обласному контактному центрі відбулася чергова «гаряча лінія» з представниками влади. Сьогодні  на запитання громадян відповідав  заступник голови облдержадміністрації Руслан Шиханов.

До посадовця зателефонувало 10 жителів області. Телефонували із Запоріжжя, Запорізького та Пологівського районів.

Так, декілька питань стосувалися роботи транспорту та стану доріг. Зокрема,  два дозвонювача просили відновити  рух на міжобласному маршруті м.Запоріжжя-с.Преображенка (Дніпропетровська область).   Із Запорізького району скаржилися на незадовільний стан дороги в с.Новоолександрівська. Ще одне звернення з цієї тематики - про поновлення руху  приміського сполучення потягу "Федорівка - Верхній Токмак" та "Верхній Токмак - Мелітополь".

Питання заявника з Пологівського району стосувалися роботи  медичної галузі, зокрема, мова йшла про необхідність лікування в Запорізькій обласній клінічній лікарні. Крім цього, порушувалося питання доплати за лікування ковідних хворих працівникам  9 міської лікарні (дзвінок від мешканця Запоріжжя, Дніпровський район).

Особа з особливими потребами звернулася до посадовця з проханням посприяти  встановленню пандуса в будинку, бо  людині важко пересуватися на візку.  Також було висловлено побажання щодо покращення обслуговування соціальними працівниками. Скаржилися на роботу соціальних працівників і мешканці Пологівського району. 

Два звернення стосувалися пенсійного забезпечення. Так,  один заявник, особа з інвалідністю 1Б групи, неходячий, повідомив, що знаходиться на лікуванні у Веселівському психоневрологічному інтернаті (з пенсії за проживання вираховують 75%) Наразі він проходить лікування в м.Київ. Прохав надати роз’яснення, чи буде йому нараховуватись пенсія в повному обсязі за час, коли не перебував в інтернаті. Друге звернення було про зміну дати отримання пенсії. 

 Кожному, хто телефонував на «гарячу» лінію, Руслан Шиханов  надав вичерпні роз'яснення.

Також заявникам, відповідно до норм чинного законодавства, будуть надіслані офіційні відповіді, а за окремими зверненнями буде вжито оперативних заходів реагування. Кожне звернення громадян знаходиться на особливому контролі обласної влади.

 


Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області